Bezoek aan de bouwbeurs

Bij Richèl Lubbers Architecten vinden wij het belangrijk om te vernieuwen en bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Om deze reden bezoeken wij graag beurzen, cursussen en lezingen. Dit keer waren wij bij de bouwbeurs Building Holland in Amsterdam. Hier kwamen wij een aantal interessante producten tegen die het delen waard zijn:

Holz100; wanden van massief hout

ATI isolation isolatie materiaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen folie en isolatie in een zeer dun pakket.

ISOHEMP bouwblokken gemaakt van hennep. Kwaliteiten van dit product: warmte- en geluidisolatie, brandwerendheid en regulering van vocht.

Holz100 bouwen met wanden van massief hout. Dit is duurzaam en geeft een comfortabel leeft klimaat.

E-shower bij deze douche wordt het warme water gefilterd en gerecycled. Het zelfde water komt 7x over je heen. Dit bespaart heel veel water en energie.

WARP systems vloer of wandverwarming in een zeer dun pakket van 15mm (excl. afwerking)

E-shower: energie en water zuinige douche

Finti kozijnen kozijnen van verduurzaamd naaldhout uit Finland. Kozijnen die zeer goed isoleren (passief wonen eisen), korte transport afstand (dus niet uit tropische oerbossen) en in Nederland verduurzaamd; hier door heeft het een zeer lange levensduur en is het onderhoudsvriendelijk.

SVK vezelcement gevelplaten De puro Plus is een vezelcement plaat met een natuurlijke look met een ‘wolkenstructuur’. Deze gevelbekleding heeft een zeer lange levens duur en verweet waardoor het natuurlijk oogt.

BAMB buildings as material bank materialen bank voor circulaire materialen (en deze circulair verwerken).

Floriaan Willemse