SOS Kinderdorpen

Een veilige plek en liefdevolle familie, ieder kind zou dit moeten hebben. En daarom zijn wij donateur geworden van het goede doel SOS Kinderdorpen. Met onze maandelijkse donatie hopen wij het verschil te kunnen maken voor kinderen in nood en hen een goede toekomst te kunnen bieden.

SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen die geen stabiele thuissituatie hebben doordat zij hun ouders zijn verloren of omdat hun ouders en/of familie niet in staat zijn om de zorg voor hen te dragen.

Kinderdorpen zijn veilige plekken waar kinderen worden opgevangen en de zorg krijgen die zij nodig hebben. Ze groeien op in familiehuizen met (biologische) broertjes en zusjes en een SOS moeder. De SOS moeder is hierin erg belangrijk, zij draagt de zorg tot de kinderen in staat zijn om op eigen benen te staan. Naast dat SOS kinderdorpen individuele kinderen steunen, gaan zij ook langs bij families die het moeilijk hebben. Zij geven de ouders kennis en vaardigheden om goed voor hun kinderen te zorgen en geven uitleg over hoe zij hun kinderen het beste kunnen opvoeden.

Neem gerust een kijkje op hun website om zelf meer informatie te vinden over dit goede doel, en wie weet word jij ook enthousiaste donateur!

www.soskinderdorpen.nl/

Richèl Lubbers