Training: Ontwerp je Eigen Vergunningsvrije Uitbouw

De online training waardoor jij gemakkelijk je eigen vergunningsvrije uitbouw ontwerpt

Ontdek hoe jij in 7 stappen de hele buurt jaloers kan maken met jouw zelfontworpen vergunningsvrije uitbouw!

Je gezin groeit als kool, wordt het huis net een tikkie te krap voor jullie allemaal? Of die keuken die je 20 jaar geleden uitgezocht hebt is toch niet meer zo modern?

Je hebt er waarschijnlijk al vaak aan gedacht om te verbouwen, maar waar begin je nou?!

Om het je een stuk makkelijker te maken heb ik training ontworpen zodat je het leeuwendeel zelf kunt regelen. Op die manier kun je voor een superscherpe prijs toch een mega tof ontwerp realiseren. Je krijgt in deze training wel de hulp van een architect, maar het tijdrovende werk ga je helemaal zelf doen, na precieze uitleg en training van ons.

Kortom: Jij gaat via deze training in 8 EASY stappen zelf een briljante uitbouw ontwerpen… Ons bureau geeft feedback !

De UNIEKE eigenschappen van deze training op een rij:

 • De eerste training die jou helpt met het ontwerpen van je eigen uitbouw
 • Voorkom de FOUT om zonder goed ontwerp naar de aannemer te stappen, in de wetenschap dat een ontwerp van een aannemer zelf vaak een foeilelijke blokkendoos is.
 • Maak het ontwerp zelf met onze hulp en expertise.
 • Deze training is alleen voor mensen die van hun woonhuis een fijn en prachtig droomhuis willen maken.
 • Door deze training te volgen haal jij alle mogelijke obstakels uit de weg, zo zorg JIJ helemaal op eigen kracht voor een vlekkeloze verbouwing.
 • Speciaal voor de mensen die echt wat vets met hun woning willen doen.
 • Een mooie uitbouw voegt waarde toe aan je woning, je buren worden stikjaloers als ze zien wat jij hebt laten bouwen.

Beste Creatieveling,

Zit jij iedere avond thuis en heb je behoefte aan MEER personal space, maar geen zin om te verhuizen. Dan heb je waarschijnlijk vaak nagedacht aan een uitbouw.

Je hebt geen zin om een eigenwijze of dure architect in te schakelen, maar tegelijkertijd vind je die standaard-aannemersuitbouw ook maar niks.

Neenee, jij weet dat het mooi moet worden. Het liefste begin je vandaag nog aan het ontwerp.

Met potlood in de hand blijkt het alleen ineens een stuk lastiger te zijn de gepland. Je kan er maar geen beeld van krijgen.

En ik snap dat het lastig is. Juist DAAROM heb ik een online training ontwikkeld om de droomwens van iedereen die voor ultiem wooncomfort gaat te vervullen.

Hoe ik al HONDERDEN mensen heb geholpen om van hun woonhuis hun droomhuis te maken

Iedere opdracht, en opdrachtgever, is anders. Iedereen heeft wel zijn of haar visie op een project. Daarom is het logisch dat je niet direct naar de aannemer stapt voor een uitbouw zonder dat je ontwerptekeningen hebt. Door de jaren heen heb ik veel mensen geholpen om van hun huis echt een droomhuis te maken. Waaronder de volgende 3 opdrachtgevers;

Bij Hans en Margreet is de achtertuin niet zo groot. Daardoor zijn er veel achterburen die op hun tuin kunnen kijken. Speciaal voor deze situatie bedachten wij dat het een goed idee was om een meer gesloten achtergevel te ontwerpen. Niet een volledige glasgevel maar een muur bekleed met hout waarin allerlei raampjes van verschillende omvang konden komen. Ik adviseerde hun om op Pinterest te zoeken naar voorbeelden waarbij allerlei verschillende kozijnen samen gecombineerd worden in een gevel. Dit idee inspireerde hun om dit ook toe te passen in hun eigen uitbouw.

De uitbouw van Hans en Margreet is hierdoor super speels geworden en van binnen erg knus.

Bij Dirk Jan en Ingeborg speelde de zuid-oriëntatie een belangrijke rol in het ontwerp. De tuin kan in de zomer erg heet worden. Ingeborg kwam met het idee om een soort wegklapbare pergola toe te passen. Ik heb hun geadviseerd om te bellen naar een timmerbedrijf die lichtdoorlatende houten schermen maakt. Deze kun je in de winter wegschuiven. Door deze vondst hebben Dirk Jan Jan en Ingeborg in de zomer voldoende schaduw en in de winter voldoende zonlicht in hun interieur.

Bij Marlou en Simon was het bijzondere aan hun huis het uitzicht aan de zijkant. Zij wisten niet zeker of het was toegestaan om aan deze zijde uit te bouwen zonder dat je daar een vergunning voor hoeft aan te vragen. Door met hun alle regelgeving door te nemen werd het duidelijk dat een uitbouw aan de zijkant prima mogelijk was. De grote uitdaging bij Marlou en Simon was het combineren van een balkon met een uitbouw aan de zijkant. Een balkon op de eerste verdieping is overigens wel vergunningplichtig. Wij adviseerde om de dubbele deur op de eerste verdieping te voorzien van een Frans hekwerk zodat er geen sprake meer is van een officieel balkon. Hierdoor was het mogelijk om zonder vergunning aan de slag.

Het kan haast niet anders of er is ook in jouw opgave iets bijzonders aan de hand. Daar hebben we in deze training natuurlijk aan gedacht. Wij gaan jou helpen met inspiratiesessie‘s zodat wij jou kunnen helpen aan nieuwe inzichten en bijzondere ideeën.

Voor wie is deze training:

 • Je bent niet van plan om snel te verhuizen
 • Je wilt ultiem wooncomfort creëren
 • Je houdt ervan om creatief na te denken
 • Je wilt een knettervette uitbouw realiseren
 • Je hebt geen zin in dubbele kosten en kloot-maar-raak-voor-een-knaak-aannemers
 • Je bent bereid een verandering aan te gaan in je leven en deze stap te nemen voor jouw ultieme uitbouw

Het geeft helemaal niks wanneer:

 • Je geen bouwkundige kennis hebt
 • Jij jezelf niet ziet als een creatieve mastermind
 • Je nog geen idee hebt hoe jouw uitbouw eruit moet gaan zien

Wanneer is deze training NIET voor jou:

 • Stilzitters. Als jij niet gaat voor de woonverandering in je leven is deze training niet voor jou. Deze uitbouw gaat jouw leven namelijk een stuk lekkerder maken; Alleen als je klaar bent om te starten!
 • Negatievelingen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers voor deze training. Mensen die er echt zin in hebben en gaan voor het beste resultaat. Ongemotiveerde natte dweilen die negatieve impact hebben op de andere deelnemers worden dan ook verwijderd uit de training.

Waarom deze training NIET technisch is:

 • Een volledig uitgewerkt technisch ontwerp is niet wat de aannemer nodig heeft van jou
 • Tijdens de training worden methodes gebruikt die iedereen simpel kan gebruiken
 • Sommige opdrachtgevers verlaten de architect zonder technische uitwerking en gaan direct met het ontwerp naar de aannemer. HET KAN!
 • Heb jij nou toch die technische achtergrond en dolenthousiast om het volledig technisch uit te werken, be my guest. Maar als het jou alleen gaat om het leren technisch uitwerken van je uitbouw, meld je dan NIET aan.

Wat ontdek je in deze training:

 • 4 Extreem belangrijke punten waar je rekening mee moet houden voor je begint met ontwerpen. Val niet voor hetgeen waar alle andere de mist ingaan. Door goede voorbereiding op de ontwerpfase hoef jij NIET TICH keer opnieuw te beginnen.
 • Hoe jij naast een prachtige uitstraling ook een praktische woonmachine maakt van je woning. Doormiddel van slimme indeling kan je een ruimte gemakkelijk groter of kleiner laten lijken. Uiteindelijk draait het allemaal om wooncomfort!
 • Slimme ontwerpmethodes waardoor jij een uitbouw krijgt waar iedereen jaloers op wordt. Hier zorgen je ervoor dat je GEEN blok aan je huis krijgt, maar een knetterspetterende uitbouw
 • Hoe jouw ontwerp niet alleen praktisch en esthetisch is, maar ook nog DUURZAAM. Duurzaamheid komt steeds meer in beeld. Denk aan levensduur, herbruikbaarheid, maar ook giftige bouwmaterialen. Deze moeten we natuurlijk zoveel mogelijk vermijden.
 • 5 tips om kosten te besparen. Het kostenplaatje is iets waar veel mensen uiteindelijk tegenaan botsen. Door deze training krijg jij een globaal kostenplaatje en essentiële tips om kosten te besparen.
 • Hoe jij de aannemer precies gaat leveren wat hij nodig heeft. Ik ga jouw uitleggen hoe jij alle documenten voor elkaar krijgt die de aannemer nodig heeft om te bouwen.

De 4 meestgemaakte fouten bij verbouwen die jij gaat voorkomen:

 • Een niet doorgedacht ontwerp. Ontdek de ‘waarom?‘ achter je ontwerp
 • Geen duidelijkheid. Je kan de bouwer geen duidelijkheid geven over wat jij wilt. Uiteindelijk zit je opgezadeld met een flinke investering waar je niet blij mee bent
 • Niet vergunningsvrij. Er is niet goed gekeken of de verbouwing wel vergunningsvrij is. En als het wel vergunningsvrij is dan wordt vaak vergeten om te kijken naar andere wettelijk verplichte documenten
 • Planning en Budget. Vaak wordt er niet nagedacht over planning en budget. Hierdoor komen veel mensen voor een ellelange verbouwing te staan waarvan de prijs de pan uit vliegt

Voordelen van deze online training:

 • Je houdt voor ALTIJD toegang tot de training
 • Je kan de training gewoon volgen op de bank, aan de keukentafel of misschien wel lekker in de tuin. als je daar nog wifi hebt!
 • Je kan de trainingsmodules altijd terugkijken, luisteren of lezen
 • Check de training wanneer jou het uitkomt
 • Door middel van online vragensessies kan je ONEINDIG feedback vragen voor JOUW ontwerp
 • Je krijgt een 1.5 jaar lang toegang tot de online community. Zo kun je vragen stellen een mededeelnemer en ervaringen delen. En ik zal stiekem meekijken en mijn expertises delen
 • Je krijgt toegang tot de maandelijkse online vragensessies. Zo kan jij nog van extra feedbackmomenten gebruik maken

Veelgestelde vragen:

Waarom zal ik deze training doen in plaats van naar een tekenbureau gaan?

Een tekenbureau behandelt iedere woning hetzelfde. GEFELICITEERD je hebt een blok aan je huis! Daar maak je zelfs de kat van de buren niet jaloers mee, tenzij je Sheba achter het kattenluikje plaatst.

Tijdens deze training leer jij je eigen knettervette uitbouw ontwerpen. Zo willen zelfs de huisdieren van jouw buren naar jouw huis verhuizen. En……. [WARNING]…… je moet ZEKER rekenen op een goed bezochte housewarming. Want iedereen wil die mooie verbouwing komen bekijken 😉

Ik heb helemaal geen ontwerpkennis of tekentalent. Loop ik dan niet vast in deze training?

Ik ga er niet om liegen. Een goede tuinman heeft groene vingers nodig. En zo geldt ook: een goede ontwerper heeft een tekening nodig.

En juist daarom ga jij deze training volgen. Even tussen ons, de meest bekende architecten konden op hun 20de nog niet zo goed ontwerpen….

Dus! No worries, samen met ons ga jij een pareltje van uitbouw uit jouw pen laten rollen. Je kunt het, en ik ga je daarmee helpen in deze training.

Valt mijn uitbouw wel onder vergunningsvrij bouwen?

GOEIE VRAAG! Ik heb werkelijk nog geen idee… Als jouw woning geen monument is, is de kans echter heel groot dat er voldoende mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een uitbouw.

Het kan echter zo zijn dat jouw perceel al te vol staat met andere bouwsels, en dat er om die reden geen plek meer is voor nog een nieuw bouwwerk.

Kom jij er nou tijdens de training achter dat er geen mogelijkheid is voor vergunningsvrij bouwen, dan zijn wij daar heel makkelijk in en wordt het betaalde bedrag voor de training teruggestort.

Is dit het goede moment voor mij voor een uitbouw?

Een gezinsuitbreiding, eindelijk die mooie woonkeuken, je eigen thuisbioscoop of lekker simpel: royaler wonen ZONDER te verhuizen. Voor deze training is het NATUURLIJK geen verplichting om gelijk met geld te smijten en 50 kop in een uitbouw te investeren. Maar het ontwerp kan maar vast klaarliggen. Zo ben je alvast goed voorbereid voor de bouw!

Past deze training wel bij mij?

Deze training is NIET voor iedereen. Als het jou niet interesseerd hoe jouw uitbouw er uit komt te zien, dan moet je deze training niet volgen. Iemand die WEL interesse heeft in een mooi ontwerp kan deze training volgen.

Dus GEWONE mensen met de wensen om een FIJN HUIS te hebben. Voor de enthousiasteling die aan de slag wilt met zijn woning. Voor iedereen die ervan houdt om creatief aan de slag te gaan. Als jij van jouw woonhuis een droomhuis wilt maken!

Aanbod:

Ontwerp je Eigen Vergunningsvrije
Uitbouw

Deze training krijg je voor de investering van slechts: €4.230,-. Dit is een bedrag waarmee je alle vaardigheden in huis haalt om zelf de uitbouw te kunnen ontwerpen en de uitvoering in gang te zetten.

 • Toegang tot de trainingsmodules op video en transcriptie (de uitgeschreven tekst)
 • Bijwonen van en deelnemen aan de online opnames van de vragensessies
 • Toegang tot de live vragensessiess (let op: alleen voor de BETA-deelnemers!)
 • 1,5 jaar toegang tot de online community
 • 3 maal VIP-feedbacksessie met Richel
 • Jouw ontwerp door ons uitgewerkt in een 3D Model
 • Een kostenraming door een externe specialist voor jouw ontwerp

Ontwerp je Eigen Vergunningsvrije Uitbouw VIP-programma

Het VIP programma kost €8.230,-
waarbij je een aantal waardevolle extra’s krijgt: ondermeer de aanvullende diensten van anderen, zoals een constructeur en een kostendeskundige.

 • Toegang tot de trainingsmodules op video en transcriptie (de uitgeschreven tekst)
 • Bijwonen van en deelnemen aan de online opnames van de vragensessies
 • Toegang tot de live vragensessiess (let op: alleen voor de BETA-deelnemers!)
 • 1,5 jaar toegang tot de online community
 • 3 maal VIP-feedbacksessie met Richel
 • Jouw ontwerp door ons uitgewerkt in een 3D Model
 • Een kostenraming door een externe specialist voor jouw ontwerp

Hoe meld ik me aan?

Je meldt je aan door op de bovenstaande knop je drukken. Je mag voor extra vragen ook een E-mail sturen naar Jeroen, hij verzorgt de komende tijd op de achtergrond de kick-off van het online programma.

Je kunt hem bereiken op jeroen@nullstudio-rla.nl. Wanneer je betaald hebt krijg je dezelfde dag nog bevestiging.

Geen bevestiging ontvangen? Geen paniek, stuur ff een mailtje en het wordt geregeld.

We hebben superveel zin om met jullie vanaf 16 september aan de slag te gaan! Tot snel.

Grote Groet, Richèl Lubbers