Beste architect,

Bij Richèl Lubbers Architecten (RLA) zoeken we een architect die ons komt helpen groeien.

RLA is een architectenbureau in Utrecht met opdrachten door heel Nederland en afgelopen vijf jaar is het team gegroeid van two-man-team naar een ontwerpclub van acht collega’s. In de lopende portefeuille zitten woningopgaves voor zakelijke klanten en particuliere werken (zowel nieuwbouw woningen als verbouwingen in het hogere segment).

We willen graag dat jij ergens in de lente van 2022 bij ons begint, dus er is nog wel even wat tijd voor een uitgebreide kennismaking.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die in staat is om het hele ontwerptraject te overzien en te begeleiden. Dat betekent dat jij het ontwerptraject tot aan realisatie al aantoonbaar één of meerdere keren succesvol hebt doorlopen.

We verwachten dat je bouwtechnische kennis en know how over regelgeving en bouwbesluit sowieso op niveau is. Natuurlijk kun je goed omgaan met Autocad en Sketchup. Interessant feitje over ons bureau: wij halen de bouwtekeningen niet uit Revit maar uit Sketchup. Dat leggen we nog wel een keertje uit, maar het kan echt! Je bent nieuwsgierig naar de ‘hoe dan?’,  en nodeloos te zeggen: wij zijn overtuigd geraakt!

Je hebt een overtuigende houding waarin je opdrachtgevers kan adviseren in de ontwerpfase. Als je merkt dat je de opdrachtgever beter van dienst kunt zijn door meer en/of aanvullend werk aan te bieden, doe je dat zonder aarzeling. Daarnaast ben je open minded richting collega’s, zeker als zij je kunnen helpen om iets uit te pluizen voor je. Zo werken we graag in teamverband.

Je vindt het waarschijnlijk erg prettig om creatieve vrijheid te krijgen, nou die heb je bij ons.

We hebben het bureau zo ingericht dat het hele team kan meewerken aan verschillende opdrachten tegelijkertijd. Je werkt dus nooit alleen aan een opgave. Het spreekt voor zich dat we daarom teamspelers zoeken, geen solitaire specialisten.

 Dit zijn toch wel minimale vereisten:

  • Je vindt samenwerken geweldig, en kan vooraf goed inschatten wat de volgende vijf stappen zijn en daarbij het einddoel.
  • Je betrekt de opdrachtgever in het proces, je twijfelt dus niet om de telefoon te pakken, te WhatsAppen of een videocall in te plannen.
  • Je zorgt ervoor dat je in begrijpbare taal communiceert met de opdrachtgevers en leveranciers.
  • Je moet goed kunnen plannen en de technische details niet uit het oog verliezen.
  • Voertaal is Nederlands, je spreekt dit vloeiend 
  • Je weet hoe vergunning trajecten en welstandzittingen verlopen en je kunt een ontwerp op een goede manier onder het voetlicht brengen. Indien nodig kan je inschatten welke wijzigingen nodig zijn om het ontwerp door de gemeentelijke molen te loodsen, zonder de kwaliteit van het ontwerp geweld aan te doen.
  • Je hebt ervaring met realisatie van projecten en hebt (oud)opdrachtgevers die tevreden over je zijn.

De wissel naar Richel Lubbers Architecten is er een die past bij jouw persoonlijke groeiambitie. Je hebt duidelijk voor ogen waar je naartoe wil en gelooft dat RLA je daarbij gaat helpen.

Wat bieden we?
Werken bij Richel Lubbers Architecten is een strategische keuze. Je weet immers dat iemand met jouw profiel overal aan de slag zou kunnen, daarnaast weet je ook dat veel arbeidsvoorwaarden vastgelegd zijn in de CAO. Je kunt fulltime aan de gang zonder al te veel regeltjes of creatieve beperkingen. We hebben een persoonlijk ontwikkelbudget dat je kunt inzetten voor jouw professionele ontwikkeling.

Wie zijn wij?
Wij zijn een hecht team ontwerpers, architecten en andere vakidioten. We vinden het belangrijk dat we waarmaken wat we beloven, en voelen erg goed aan wat wel en niet kan bij opdrachtgevers. Het bureau is in ontwikkeling, dat wil zeggen dat er weinig dingen strikt geformaliseerd zijn. Structuren en processen zijn er wel, maar dat kan altijd weer beter, en jij wil daar graag actief aan bijdragen.

Hoe ziet je werkweek eruit?
In de eerste week krijg je wat interne trainingen en een uitgebreide kennismaking met alle collega’s. Je krijgt daarna de tijd om goed te wennen aan je nieuwe omgeving, ondermeer doordat je veel intern aanwezig bent. Iedere werkdag loop je met een andere collega mee om zo alle kanten van het bedrijf te leren kennen. Vanaf je tweede week brengen we je in contact met je eerste eigen klant en kun je aan de slag met een leuke klus.

Hoe gaat het vanaf nu?
Voel jij je voor een groot deel aangesproken bij bovenstaand profiel, en lijkt het je wat om te werken bij Richel Lubbers Architecten? Stuur dan je een mail met CV, portfolio en korte motivatie naar bureau@nullstudio-rla.nl

Heb je vragen? Gebruik mailadres bureau@nullstudio-rla.nl
Tussen 10 en 31 januari verzamelen we reacties op deze vacature en vanaf 10 januari kun je dus ook bellen met 030-2270980 (vraag naar Harprit Bola).