Welke houtsoort moet ik nemen?

Daar breken wij ons hoofd vaak over, er is zo gigantisch veel in de handel…. Laatst vond ik een hele gave brochure van een leverancier: Dekker uit Vianen/Den Haag en zij werken onder verschillende handelsnamen: ondermeer Elephant. Zij hebben in hun publicatie een helder overzicht gemaakt van kenmerken: uitstraling, onderhoud, duurzaamheid aspecten, enzovoort. Echt een leuke folder. Natuurlijk kun je op hout nog allerlei bewerkingen loslaten. Zoals het verbranden van de toplaag, je ziet mij op deze foto in 2010 een testvlak maken voor een project in Maarn. Shou Sugi Ban, zo noemen de Japaners deze techniek. Ik heb hiervoor geplatoniseerd hout gebruikt…. Dekker biedt ook geplatoniseerd hout. Ik heb PlatoWood daarna ook op diverse gevels toegepast in de houtsoort Fraké. Ook die tref je bij Dekker aan…

Kortom: lezen die brochure:
2018-Elephant-Gevelbekleding-LR