Over ons

Wij zijn een Utrechts architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in het verenigen van persoonlijke wensen, technische en financiële mogelijkheden binnen de strikte bouwregelgeving in unieke ontwerpen. Bij ons staat de gebruiker van de ruimte centraal, in alles wat we ontwerpen.

In onze projecten proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Er is echter één ding dat we nooit recyclen: het ontwerp. Elk project en ieder persoon is uniek, daarom maken  we altijd een persoonlijk, passend en nieuw ontwerp. Samen creëren we een bijzonder plan dat past bij jouw wensen. En omdat wij vanaf de ontwerpfase al met 3D-modellen werken krijg je vanaf dat begin een goede indruk hoe het ontwerp gaat voelen.

Ben jij op zoek naar de architect die jouw ideeën voor je droomproject om kan zetten in werkelijkheid? Dan ben je bij Richèl Lubbers Architecten aan het juiste adres.

Meet the team

Richèl Lubbers

Floriaan Willemse

Hans van de Weerd

Wilko de Haan

Suzanne Pack

Harprit Bola

Stijn Vennemann

Caspar Zijlstra

Jeroen van Hooff

Noud van Wijk

Efrem Yohanes

Stage lopen bij Richèl Lubbers Architecten?

Wij hebben op dit moment geen beschikbare stageperiode.

Vanaf februari 2023 zijn wij weer op zoek naar een enthousiaste stagiaire. Als jij eerder dan deze periode een stageplaats zoekt, dan kun je helaas niet bij ons terecht.

In de afgelopen jaren hebben we meerdere stagiairs geholpen met hun ontwikkeling – en eerlijk is eerlijk: wíj leren daar ook weer wat van. De nieuwste 3D-print tools, visualisatie appjes en slimme rekentools voor bouwfysica…

Wil je meer weten, of wil je solliciteren? Lees dan verdere op deze pagina.

aukje-150x150

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

Aukje van den Tempel

Opdrachtgever Seventies Rijwoning
Utrecht
coen-en-aukje-150x150

Echt prachtige toevoegingen

Mannen, we zijn zoooo blij hiermee! Echt prachtige toevoegingen. Helemaal fan van de asymmetrische variant – ook wij. Die houten zonwering werkt ook prachtig, dat het hout van het bijgebouw er in terugkomt. Nice! En dan die onderrand in hout horizontaal van het bijgebouw vinden we een briljant vondst.

Coen Bakker en Aukje van den Berg

rik-jan-150x150

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan

Opdrachtgever Geasbeeklaan
Finance director VIBE group
edwin-verburg-150x150

Richèl bewijst zijn vakmanschap door goed te luisteren naar je wensen

Zij denken mee en dragen creatieve oplossingen aan voor de ruimtelijke uitdagingen. En zij staan hun mannetje als zogenaamde bewakers van het plan bij de realisatie van het project.

‘To go the extra mile’ is Richèl op het lijf geschreven.

Edwin Verburg

eigenaar Henri Bloem wijnhandel
Utrecht
Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Ontvang 5 tips

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.