Over
Richèl Lubbers Architecten

Over ons

Wij zijn een Utrechts architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in het verenigen van persoonlijke wensen, technische en financiële mogelijkheden binnen de strikte bouwregelgeving in unieke ontwerpen. Bij ons staat de gebruiker van de ruimte centraal, in alles wat we ontwerpen.

In onze projecten proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Er is echter één ding dat we nooit recyclen: het ontwerp. 

Ben jij op zoek naar de architect die jouw ideeën voor je droomproject om kan zetten in werkelijkheid? Dan ben je bij Richèl Lubbers Architecten aan het juiste adres.

Creatieve ontwerpen door vakmanschap!

Onze passie is het creëren van fraaie ontwerpen. Elke dag opnieuw. We realiseren
passende gebouwen, sfeervolle interieurs en groene buitenruimtes. Dat doen we
vanuit onze drie specialisaties: architectuur, interieurarchitectuur en verduurzaming.
Dit zijn de drie pijlers in onze projecten die ervoor zorgen dat een ontwerp goed is
doordacht én bijdraagt aan verduurzaming van Nederland!

Waarom Richèl Lubbers Architecten?

Wij gaan voor ontwerpen die er van buiten én van binnen weergaloos uitzien, maar tegelijk praktisch zijn en duurzaam. Ons hart ligt in het creëren van een omgeving waar je je prettig voelt en graag wilt zijn. We willen inspireren en uitdagen vanuit jouw wensen en dromen. Daarom nemen we de tijd om te luisteren, om te achterhalen wat voor jou belangrijk is.

Wat je ook terugziet in ons ontwerp zijn voorstellen voor het gebruik van natuurlijke materialen die goed zijn voor mens, dier en milieu. Onze uitgebreide kennis hierover delen we graag, want stijlvol én duurzaam gaan heel goed samen! 

We bedienen zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers in verschillende projecten. Zo realiseren we naast nieuwe woningen ook verbouwingen van interieurs, uitbouwen, renovaties van monumenten of ontwerpen we woonboten. Graag adviseren we je op gebied van sfeer, constructie, bouwkosten, regelgeving en verduurzaming.

Samenwerking met goede partners

Persoonlijk contact, luisteren en goede communicatie zijn de sleutels tot succes. Wij zijn een enthousiast en creatief team van architecten, ontwerpers en interieurarchitecten die gaan voor bijzondere en passende ontwerpen. Tegelijk besteden we aandacht aan het selecteren van betrouwbare bouwpartners. Een goede en prettige samenwerking zorgt namelijk voor de mooiste resultaten en dat is ons uiteindelijke doel: zorgen dat jouw idee, gecombineerd met onze creatieve en technische kennis, werkelijkheid wordt.

Meet the team

Richèl Lubbers

Floriaan Willemse

Caspar Zijlstra

Tessa Paulus

Jelle van Drie

Demi Valkenet

Stage lopen bij Richèl Lubbers Architecten?

We hebben plek voor stagiars, van zowel bouwkundige opleidingen als interieuropleidingen.

Voor januari 2025 zoeken we enthousiaste stagairs. In de afgelopen jaren hebben we meerdere stagiairs geholpen met hun ontwikkeling – en eerlijk is eerlijk: wíj leren daar ook weer wat van. De nieuwste 3D-print tools, visualisatie appjes en slimme rekentools voor bouwfysica…

Wil je meer weten, of wil je solliciteren? Lees dan verdere op deze pagina.

aukje-150x150

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

Aukje van den Tempel

Opdrachtgever Seventies Rijwoning
Utrecht
coen-en-aukje-150x150

Echt prachtige toevoegingen

Mannen, we zijn zoooo blij hiermee! Echt prachtige toevoegingen. Helemaal fan van de asymmetrische variant – ook wij. Die houten zonwering werkt ook prachtig, dat het hout van het bijgebouw er in terugkomt. Nice! En dan die onderrand in hout horizontaal van het bijgebouw vinden we een briljant vondst.

Coen Bakker en Aukje van den Berg

rik-jan-150x150

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan

Opdrachtgever Geasbeeklaan
Finance director VIBE group
edwin-verburg-150x150

Richèl bewijst zijn vakmanschap door goed te luisteren naar je wensen

Zij denken mee en dragen creatieve oplossingen aan voor de ruimtelijke uitdagingen. En zij staan hun mannetje als zogenaamde bewakers van het plan bij de realisatie van het project.

‘To go the extra mile’ is Richèl op het lijf geschreven.

Edwin Verburg

eigenaar Henri Bloem wijnhandel
Utrecht
Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Ontvang 5 tips

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.