Over ons

Wij zijn een Utrechts architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in het verenigen van persoonlijke wensen, technische en financiële mogelijkheden binnen de strikte bouwregelgeving in unieke ontwerpen. Bij ons staat de gebruiker van de ruimte centraal, in alles wat we ontwerpen.

In onze projecten proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Er is echter één ding dat we nooit recyclen: het ontwerp. 

Ben jij op zoek naar de architect die jouw ideeën voor je droomproject om kan zetten in werkelijkheid? Dan ben je bij Richèl Lubbers Architecten aan het juiste adres.

Onze visie

Elk project en ieder persoon is uniek, daarom maken  we altijd een persoonlijk, passend en nieuw ontwerp. Samen creëren we een bijzonder plan dat past bij jouw wensen. En omdat wij vanaf de ontwerpfase al met 3D-modellen werken krijg je vanaf dat begin een goede indruk hoe het ontwerp gaat voelen.

Een thuis. Dat is wat wij voor ogen hebben bij het ontwerpen van een woning of een bedrijfspand. Een pand dat er van buiten én van binnen weergaloos uitziet, maar tegelijk praktisch is en duurzaam. Ons hart ligt in het creëren van een omgeving waar je je prettig voelt en graag wilt zijn.

Hoe doen we dat

Voor ons staat de klant centraal. Dat klinkt simpel en dat is het voor ons ook. Het gaat er namelijk om wat jij wilt. Wat is je doel, wat zijn je wensen en vooral wat is jouw verhaal? Daarmee gaan wij aan de slag. We willen inspireren en uitdagen. Niet alleen voor jou, maar juist samen met jou.

Werkwijze

Waar we heel goed in zijn, is luisteren. We nemen de tijd om te achterhalen wat voor jou belangrijk is. RLA bestaat uit een enthousiast en creatief team van architecten, ontwerpers en interieurarchitecten die op basis van jouw verhaal aan de slag gaan. Daarbij blijven we met je in gesprek en kunnen we altijd veranderen en aanpassen waar nodig. Mooie ideeën ontstaan namelijk ook vaak tijdens het proces. Het is zonde om die te laten liggen.

Duurzaam en milieubewust

Een groene en gezonde leefomgeving is onmisbaar. Het bepaalt voor een groot deel ons geluk. Door te ontwerpen met oog voor de natuur combineren we schoonheid met milieuvriendelijkheid. Datzelfde doen we voor techniek en praktische toepassingen. Door stijlvol te ontwerpen is het niet nodig om concessies te doen. We spelen met vormen, gebruiken veel natuurlijk materialen, waarbij nut en mooi heel goed samengaan.

Design en kwaliteit

Duurzaam is ook dat het lang meegaat. Onze ontwerpen staan voor stijlvolle kwaliteit made to last. Juist daarom doen we dit samen met jou. Je krijgt niet alleen een set tekeningen, je krijgt er een enthousiast en creatief team bij dat met je meedenkt voor het allerbeste
resultaat.

Haal het ‘wow’-effect in huis

Of je nu de buitenkant ziet of binnen bent, wij staan voor een ‘wow’-effect. De verrassende
en speelse effecten in het ontwerp, de praktische en duurzame oplossingen, we vinden dat alles erin moet samenkomen. Zodat je als klant het gevoel hebt: dit is thuis.

Meet the team

Richèl Lubbers

Floriaan Willemse

Caspar Zijlstra

Jelle van Drie

Demi Valkenet

Stage lopen bij Richèl Lubbers Architecten?

We hebben plek voor een interieurstagiair per januari 2024.

We weer op zoek naar een enthousiaste stagiaire die wil starten in januari 2024. Als jij eerder dan deze periode een stageplaats zoekt, dan kun je helaas niet bij ons terecht.

In de afgelopen jaren hebben we meerdere stagiairs geholpen met hun ontwikkeling – en eerlijk is eerlijk: wíj leren daar ook weer wat van. De nieuwste 3D-print tools, visualisatie appjes en slimme rekentools voor bouwfysica…

Wil je meer weten, of wil je solliciteren? Lees dan verdere op deze pagina.

aukje-150x150

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

Aukje van den Tempel

Opdrachtgever Seventies Rijwoning
Utrecht
coen-en-aukje-150x150

Echt prachtige toevoegingen

Mannen, we zijn zoooo blij hiermee! Echt prachtige toevoegingen. Helemaal fan van de asymmetrische variant – ook wij. Die houten zonwering werkt ook prachtig, dat het hout van het bijgebouw er in terugkomt. Nice! En dan die onderrand in hout horizontaal van het bijgebouw vinden we een briljant vondst.

Coen Bakker en Aukje van den Berg

rik-jan-150x150

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan

Opdrachtgever Geasbeeklaan
Finance director VIBE group
edwin-verburg-150x150

Richèl bewijst zijn vakmanschap door goed te luisteren naar je wensen

Zij denken mee en dragen creatieve oplossingen aan voor de ruimtelijke uitdagingen. En zij staan hun mannetje als zogenaamde bewakers van het plan bij de realisatie van het project.

‘To go the extra mile’ is Richèl op het lijf geschreven.

Edwin Verburg

eigenaar Henri Bloem wijnhandel
Utrecht
Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Ontvang 5 tips

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.