Bouwen en verbouwen van kleinschalige projecten

Tijd brengt altijd veranderingen met zich mee: nieuwe ontwikkelingen maken oude vertrouwde producten overbodig, familiebedrijven worden opgesplitst of uitgebreid en de jongere generatie ziet in veranderde omstandigheden nieuwe kansen. Een groot pand, ongebruikt terrein of een stuk grond bieden mogelijkheden voor nieuwe projecten. Vakantiehuisjes, appartementen, ideeën zijn er vaak genoeg, maar hoe pak je dat aan en welke stappen moet je doorlopen? Van idee tot uitgevoerd project, Richèl Lubbers Architecten zit klaar om van jouw uitdaging een succes te maken.

Van idee naar geldig grondbeleid

Heb je een eigen kantoorgebouw en wil je er appartementen in laten bouwen of denk je na over starten met vakantiehuisjes op eigen terrein? Je hebt een mooi plan, maar hoe kom je van idee naar een geldig grondbeleid? Het begint met weten wat het bestemmingsplan is en of er eventueel veranderingen mogelijk zijn. En hoe zit het met vergunningen?

De overheid heeft de taak om te letten op alle regels en dat kan lastig, of zelfs belemmerend zijn. Tegelijk zijn veel gemeenten blij met ondernemers die mooie plannen hebben die bijdragen aan een positieve uitstraling van de omgeving. Een goede architect helpt je om jouw idee op een doeltreffende manier voor het voetlicht te brengen. Daarnaast mag je ook verwachten dat ze ervaring hebben in het aanvragen van vergunningen. Lees hier meer over in de whitepaper (link). Heb je eenmaal een geldig grondbeleid, dan gaat het pas echt leuk worden.

Jouw idee op de tekentafel

Samen met de architect worden de eerder gemaakte schetsen concreter. Je idee krijgt steeds meer vorm en juist dat maakt dat je project gaat leven. In de ontwerpen van Richèl Lubbers Architecten staan duurzaamheid en esthetiek centraal.

Duurzaamheid

Wat je ook bouwt of verbouwt, door te kiezen voor duurzame materialen draagt jouw project bij aan een leefbare wereld. Tegelijk zijn er tal van mogelijkheden waardoor je project niet alleen energiezuinig is, maar misschien wel helemaal klimaatneutraal. Niet alleen levert het financiële voordelen op vanwege lagere energiekosten, je laat de wereld ook zien dat je een gezonde leefomgeving belangrijk vindt.

Esthetiek

Vanzelfsprekend moet je project voldoen aan je wensen en eisen, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van esthetiek. Sterker nog, dat is de kracht van Richèl Lubbers Architecten. Hun architecten toveren een eerste idee of plan om tot een prachtig resultaat waarbij functionaliteit en schoonheid hand in hand gaan. Zij combineren het praktische en duurzame met esthetiek en uitstraling. Door speelse vormen, praktische indeling en bijzondere details, wordt jouw project uniek.

Kosten van je project

Hoeveel je project gaat kosten, hangt af van verschillende factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de locatie een rol, maar vooral de aard van je plannen zijn hierin bepalend. Vergunningen, ontwerpen, bouwen of verbouwen, het zijn allemaal kosten die op je afkomen. Daarom is het belangrijk om daar goed naar te kijken.

Richèl Lubbers Architecten helpt je graag aan fantastische ontwerpen voorzien van een realistische kostenindicatie.

Wat kan Richèl Lubbers Architecten voor jou betekenen

Van plan tot realisatie lijkt misschien een lange weg, maar door het in stappen aan te pakken maakt Richèl Lubbers Architecten die weg overzichtelijk en begeleiden ze jou als opdrachtgever in de juiste keuzes met verschillende onderdelen en diensten:

  • Quick scan
  • STIKO (stichtingskosten opstelling)
  • Schetsplan met visuals
  • Voorontwerp met kostenraming
  • Exploitatieplan
  • Vergunningaanvraag
  • De realisatie én de nazorg

Dus heb je vastgoed of grond waar je graag iets moois van wilt maken? Neem dan contact op met Richèl Lubbers Architecten.

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.