Mijn man (m/v) kookt nooit!


Ken jij dat? Een feestje of borrel waarbij op een gegeven moment de sfeer iets losser wordt. Het moment voor pochers en klagers…. Dat is het moment om architectuur te verkopen…. Onder het motto ‘klagende mensen hebben aankoopwensen’  kan ik even snel polsen hoe de rollen thuis verdeeld zijn.


Ik ben namelijk benieuwd wie de kook-sjaak is!

De kook-sjaak is diegene die in de net iets te krappe keuken de jengelende kinderen van zich af moet houden terwijl in de huiskamer twee koters elkaar met duplo bekogelen. En dat terwijl zoonlief op de 1e verdieping schunnige Engelse woorden staat te schreeuwen, terwijl hij in Fortnite (spel op de PlayStation) mensen overhoop staat te schieten. 

De klacht is: ‘Grrrr, mijn partner kookt nooit!!!’

De kook-sjaak is echt niet altijd de vrouw des huizes ‘by the way’. Maar wel vaak. En ik vind het niet gek…. In zo’n te krappe keuken wil je ook niet kokkellen! Je moet daar koken omdat het moet! Efficient en snel. Het is verschrikkelijk.

Zelfs in de mooiste monumentale panden vind je anno 2018 nog steeds verdrietig kleine keukentjes. Weggestopt achter muurtjes, de keuken als het ‘mindere deel’ van het huis. Ondergeschikt en dus weggestopt. Een ruimte waar vroeger ‘het personeel’ rondliep. Waar de dienstmeid regeerde en de melkboer flessen en eieren afleverde.

Maar nu voel je jezelf als dienstmeid (m/v). Liever een royale leefkeuken. Een keuken als centrale plek in je huis. Een fijne leefruimte die interieur en tuin met elkaar verbindt. Waar je van een afstandje kunt toekijken hoe de kinderen in de hangmat schommelen of de treinbaan opbouwen. Of buiten in de zwemvijver dobberen.

En hoe anders kan het. Prachtige keukens hebben we in 2018 gemaakt. Met respect voor het monument. Met aandacht voor de bestaande architectuur van de tussenwoning. Of met een moderne look die goed past bij het karakter van de villa.

Zorg ook voor een spectuculair mooie keuken! Verleid je man of vrouw om in de potten en pannen te roeren, zelfs in de family-spitstijd. En zorg dat jij dan in die hangmat hangt.

Verbouw je woonkamer tot leefkeuken. Eentje die jaloersmakend ruimtelijk is, die overzicht biedt op de spelende kinderen, en die twee glazen deuren heeft waar je de plofbank achter parkeert. Een keuken met een prettige oven voor geweldige stoofschotels (handig, want lekker klaar te maken terwijl je met andere dingen bezig bent). Zorg voor een gave plek voor een feestje. Maak het een huis waar vriendjes van je kids terecht kunnen. Via de achterdeur. Zonder hoofdpijn. En ja, kinderen blijven natuurlijk kinderen, maar nu tenminste in een gave leefkeuken. Benieuwd naar de keukens in onze verbouwingen? Hier komen de 10 gaafste keukens:

1

2

3

Design keuken hout

4

5

6

7

8

9

10

Ook toe aan een gave keuken?

Bel gewoon eens op, om even vrijblijvend te sparren. We hebben gegarandeerd een paar tips voor je…. 

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.