Projecten

Gebouwen om in te werken kunnen worden omgebouwd tot gebouwen om in te wonen. En andersom. Wij noemen dat: bestendige architectuur. Dat levert naast milieuwinst ook leuke en verrassende ruimtes op. 

Wij weten keer op keer opdrachtgevers mee te nemen in een andere manier van kijken naar hun wensen. Niet direct in oplossingen, maar eerst in mogelijkheden. 

“okee, je wil dat betonnen geval dus slopen? Heb je al bedacht dat we er ook een waanzinnig spectaculaire ruimte van kunnen maken? Minder sloopkosten en een eigenzinnig verhaal!” 

Hieronder een greep uit ons werk van zowel particulier als zakelijke opdrachtgevers

In de spotlight

De perfecte verbouwing RTL 4 – Dirkshorn

De ouderlijke woning van Mark, een bestaande stolpboerderij in Noord Holland was compleet vervallen en toe aan volledige renovatie. Mark, geholpen met zoon Dean en dochter Lauren, benaderde het TV programma ‘de Perfecte verbouwing van RTL4’ waarin twee architecten strijden voor het beste ontwerp.

Nadat Richèl door Mark, Dean en Lauren door het huis rondgeleid is. Zijn de meest fantastische ideeën bedacht. Maar wel telkens met 1 basisvraag: ‘hoe kun je een geborgen interieur maken in een binnenruimte die spectaculair hoog is. Hoe kun je die hoogte afwisselen met intieme zit- en verblijfsplekken, zonder allerlei muren met deuren toe te voegen, want hokkerigheid wil je natuurlijk voorkomen’.

In ons ontwerp hebben we voorgesteld om de centrale haard ook als trap te gebruiken. Zo ontstaat een knipoog naar stolpboerderijen uit het verleden, waarbij de schoorsteen los in de boerderij stond. De moderne toevoeging is dat deze haard ook als hittewand functioneert. Zo wordt de haard een energetisch en duurzaam object, die ook nog de eyecatcher in het interieur is.

De keuken is geplaatst in het middelpunt van het interieur waar de hoogte optimaal te beleven is. De eethoek zit naast de patio met daarboven relaxfuncties zoals het biljard en een leesplek. De zithoek bevindt zich op beschutte plek naast de keuken en grenst aan de openhaard. Een van de mooiste ruimtes is de buitenpatio, die nog binnen de woning zit.

Particuliere
Projecten
Zakelijke
Projecten
272d28e-1-150x150

Richèl onderhield nauw contact met betrokken partijen

Na het eerste gesprek met Richèl waren wij direct enthousiast, tijdens het hele traject was de samenwerking erg prettig. Richèl begreep onze wensen goed: een praktische indeling, goed zicht op het water en de groene omgeving en het gebruik van natuurlijke materialen.

Tijdens de ontwerpfase bedacht Richèl vele creatieve ideeën en oplossingen voor het gevelmateriaal, de plaatsing van ramen en het betrekken van “buiten” bij “binnen”. Ook tijdens de bouw was Richèl erg betrokken, was erg scherp op wat er zich op de werf afspeelde en onderhield nauw contact met betrokken partijen.

Dagelijks genieten wij van onze nieuwe woonark: De zon schijnt nu heerlijk binnen door de ramen en het daklicht in de entree. Aan de ene kant heb ik uitzicht op het water en het monumentale bruggetje, aan de andere kant kijk ik uit op siergrassen voor het raam. Wat een fijn huis, we zijn blij met het eindresultaat!

Hieke Wijbinga

Adviseur at Mezzo
Landelijke Vereniging voor Mantelzorg
Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

Ontvang 5 tips

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.