Projecten

Gebouwen om in te werken kunnen worden omgebouwd tot gebouwen om in te wonen. En andersom. Wij noemen dat: bestendige architectuur. Dat levert naast milieuwinst ook leuke en verrassende ruimtes op. 

Wij weten keer op keer opdrachtgevers mee te nemen in een andere manier van kijken naar hun wensen. Niet direct in oplossingen, maar eerst in mogelijkheden. 

“okee, je wil dat betonnen geval dus slopen? Heb je al bedacht dat we er ook een waanzinnig spectaculaire ruimte van kunnen maken? Minder sloopkosten en een eigenzinnig verhaal!” 

Hieronder een greep uit ons werk van zowel particulier als zakelijke opdrachtgevers

In de spotlight

Nieuwbouw – ’t Gooi

Nieuwbouwhuis in een rijksbeschermd stadsgezicht
Berend en Petra wonen in een historische villawijk in ’t Gooi. Het is een straat met kronkelende lanen, hoge bomen en vrijstaande, vaak hoge huizen. De wijk heeft een rijksbeschermd stadsgezicht. En dat vraagt om een bijzondere aanpak. We moeten rekening houden met de cultuurhistorische identiteit van het gebied. Een uniek project, want nieuwbouw in een rijksbeschermd stadsgezicht komt niet vaak voor.

Berend en Petra bleken tot hun verrassing een bouwkavel in de tuin te hebben, dus ze gingen op zoek naar een architect. Eentje die de uiteenlopende wensen van Berend en Petra wist samen te brengen tot een uniek voorstel. Dat vonden ze bij ons. Samen met de opdrachtgever gingen wij vervolgens op zoek naar de juiste vormgeving. Nuttige inbreng bleek ook uit de dialoog met de monumentencommissie, hierdoor kreeg de gevel zijn bijzondere accenten en zijn helder gekleurde baksteen. Daarmee sluit het aan op historische thema’s en kleurstelling van de naastgelegen villa’s.
Particuliere
Projecten
Zakelijke
Projecten
272d28e-1-150x150

Richèl onderhield nauw contact met betrokken partijen

Na het eerste gesprek met Richèl waren wij direct enthousiast, tijdens het hele traject was de samenwerking erg prettig. Richèl begreep onze wensen goed: een praktische indeling, goed zicht op het water en de groene omgeving en het gebruik van natuurlijke materialen.

Tijdens de ontwerpfase bedacht Richèl vele creatieve ideeën en oplossingen voor het gevelmateriaal, de plaatsing van ramen en het betrekken van “buiten” bij “binnen”. Ook tijdens de bouw was Richèl erg betrokken, was erg scherp op wat er zich op de werf afspeelde en onderhield nauw contact met betrokken partijen.

Dagelijks genieten wij van onze nieuwe woonark: De zon schijnt nu heerlijk binnen door de ramen en het daklicht in de entree. Aan de ene kant heb ik uitzicht op het water en het monumentale bruggetje, aan de andere kant kijk ik uit op siergrassen voor het raam. Wat een fijn huis, we zijn blij met het eindresultaat!

Hieke Wijbinga

Adviseur at Mezzo
Landelijke Vereniging voor Mantelzorg
Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

Ontvang 5 tips

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.