Woning verduurzamen: 10 tips van een architect

Welkom bij Richèl Lubbers Architecten, waar duurzaam wonen samensmelt met een creatief ontwerp voor jou! Ben je op zoek naar praktische en stijlvolle tips om jouw huis te transformeren tot een duurzaam geheel? Dan ben je bij ons op de juiste plek!

Ontdek ons gloednieuwe e-book, ”10 duurzaamheidstips van Richel Lubbers Architecten,” waarin we deuren openen naar architectonische inzichten die jouw leefruimte kunnen transformeren. Laat je inspireren door slimme oplossingen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw comfort en portemonnee. Leer hoe eenvoudige aanpassingen grote impact kunnen hebben en waarom duurzaam wonen meer is dan een trend – het is de toekomst. 

Klaar om jouw woning te verduurzamen? Download nu ons e-book en ontdek de kunst van duurzaam wonen met Richèl Lubbers Architecten.

Voordelen van duurzaam wonen

Duurzaam bouwen is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor de aarde, zie je door de bomen het bos niet meer, dat snappen we. Tijdens onze samenwerking leren we jou kennen en weten waar je de nadruk op wilt leggen, wij adviseren je in ons ontwerpproces richting de juiste keuze.

In ons ontwerpproces bespreken we de does en don’t s van duurzaam bouwen waarbij we nadenken over de subsidie die je kan ontvangen wanneer je je huis op de juiste manier verduurzaamd. De investering in zonnepanelen is aan de voorzijde groot, maar op termijn betaald het zich terug. Wanneer je kies voor duurzamere materialen in het exterieur en interieur adem je minder schadelijke stoffen in. Je voelt je ook echt prettiger in een ruimte die wordt gestuct met leem en waarbij de verf gemaakt is van natuurlijke stoffen.

In onze ’10 verduurzamingstips van Richel Lubbers Architecten’ geven we je een inkijk in de mogelijkheden van duurzaam bouwen, je hoeft niet alle tips toe te passen, maar kies de tips die het beste bij jou situatie passen. We hopen dat je met het lezen van onze tips bent geïnspireerd om aan de slag te gaan met jou verbouwing. In ons ontwerpproces bieden we meer tips, specifiek voor jouw situatie.

 

Huis verduurzamen subsidie

Woningen die oud zijn, zijn vaak in slechte staat, de overheid biedt daarom subsidie waardoor het interessanter wordt om over te gaan tot deze investeringen. Jij kan subsidie krijgen voor een warmtepomp, isolatie, en een warmteboiler. Met een beetje uitzoekwerk met de installateur en de subsidieregels kom je een heel eind, dat scheelt toch weer tijdens de verbouwing, waarbij de uitgaven vaak oplopen. In ons ontwerpproces zoeken we de juiste soort verduurzaming voor jouw project waarbij we rekening houden met jouw wensen en eisen.

 

Onze Ervaring met Duurzaam Verbouwen en Bouwen​

Als je kiest voor verduurzamingsmaatregelingen aan jou woning ben je op de juist weg, comfort is heel belangrijk. In ons werk als ontwerpers passen denken we niet alleen na over de maatregelingen maar ook om de combinatie met vormgeving. Zonnepanelen bijvoorbeeld zijn ook te integreren in het ontwerp van het dak, ipv dat het op het dak ligt.

Onze visie op duurzaamheid is dat het een no brainer is. Het ontwerp moet goed zijn voor mens en de planeet. Wij pakken jou project op als team, waarbij verduurzaming altijd als intergraal ontwerponderdeel wordt opgepakt: Samenwerken met: opdrachtgever, architect en aannemer, ieder heeft zijn rol om het project te laten slagen! Vragen over jouw project? Neem vrijblijvend contact op.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.