Hoe we werken als architect

Blog 3 / 8: Een blogreeks met een leestijd van enkele minuten over Richèl Lubbers Architecten. Hier lees je hoe we werken, en aan welke advieskosten je bij een architect moet reserveren.

Een halve architect? Of toch een hele architect?

Betrokkenheid van jouw architect. Van A tot Z. Dat is wezenlijk om tot een gegarandeerd goed resultaat te komen.

Dus niet alleen mooie schetsen en prachtige ‘visuals’, maar ook de technische tekeningen, de vergunningen, de juiste aannemer kiezen en uiteraard de vergaderingen op de bouwplaats.

Alleen dan is het immers mogelijk om jouw plannen, waar je zoveel tijd en moeite in hebt gestoken, ook in de bouwfase te bewaken. Om tijdig bij te sturen als een bouwvakker een keer iets te overijverig bezig is geweest met een paar binnenwandjes die niet op tekening stonden. Of er juist één is vergeten.

Alleen dan kunnen wij de aannemer aanspreken op de planning. En rijden we een keer mee naar een leverancier om de juiste materialen voor jouw project uit te kiezen…. Die betrokkenheid mag je van ons als architect verwachten.

Natuurlijk krijgen we wel eens de vraag of we alleen het ontwerp willen leveren. Omdat sommige particuliere klanten de bouwuitvoering vervolgens zelf willen organiseren. Opdrachtgevers die vroeger ook wel eens geklust hebben.

Zij realiseren zich vaak niet dat je in de uitvoering de komende maanden lang, op dagelijkse basis, en onder je eigen werktijd (!) op onregelmatige momenten beschikbaar moet zijn. Hoe valt dit te combineren met een volle baan en een gezinsleven?

Wij nemen geen onvolledige opdrachten aan. Dit is om een goede reden. Omdat we voor jou het beste resultaat willen behalen. En het beste resultaat krijg je niet door een halve dienst.

Tuurlijk, iemand die zonder architect de ontwerptekeningen tot uitvoering wil brengen krijgt uiteindelijk ook wel zijn huis opgeleverd. Mogelijk met een flink aantal restpunten. Maar hij of zij behaalt gegarandeerd niet dezelfde fraaie resultaten. Resultaat dat positief was geweest voor de waarde van het pand.

In twaalf jaren ervaring en meer dan honderd projecten verder hebben we allerlei vormen van begeleiding geboden. Slechts één vorm springt er uit!

Eén vorm, waarbij de klanten nadien ambassadeur worden van ons bureau. Hij of zij beveelt ons aan bij zijn vrienden, collega’s en kennissen. Die opdrachtgever heeft bij ons onze volledige dienst afgenomen.

Dit is begeleiding van A tot Z.

Dat is voor ons keer op keer het bewijs: Een halve dienst is geen dienst. Deze tussenvorm geeft matig resultaat. Wij willen ambasadeurs maken van onze klanten. Opdrachtgevers die de waarde van de investering snappen en dat in het mooie resultaat terugzien.

In de komende vijf minuten krijg je te lezen wat Richel Lubbers Architecten kost als we een project van A tot Z aanpakken. Zoals we dat zouden doen bij jouw project.

Ik ga dat aan de hand van één voorbeeldproject aan je uitleggen. Een huis waarvan wij smullen. Dat is een bestaand pand met een brokkelig randje. Vergane glorie soms. Uitgewoond. Een huis dat alleen aangekocht wordt door mensen die hier doorheen kunnen kijken.

Een huis dat geheel opgeknapt moet worden. Van top tot teen. Maar dat daardoor ook potentie biedt voor de nieuwe eigenaren. Een groot huis met veel mogelijkheden. Een woning op een gave plek. Een verborgen parel, opgemerkt door onze opdrachtgevers.

Dat is het voorbeeldhuis waarvan ik de bouw- en advieskosten beschrijf. Die nodig zijn om van zo’n verborgen parel opeens een trotse pauw te maken.

testimonial-jan-zoomers-139x139

Richèl gaf ons een heldere kijk op het traject van ons project. Tijdens ons project had Richèl heel veel tijd voor ons. Hij heeft ons een duidelijke kijk gegeven op het traject van ons project; zo ziet het eruit. Dit gaf ons meteen een fijn gevoel want hierdoor wisten wij precies wat ons te wachten stond!

Jan Zoomers

Opdrachtgever Griftsttraat
Business Analist Ja-Zo
testimonial-danny-esselman-149x149

Richèl is een gedreven en zeer ambitieuze architect. We hebben samengewerkt bij VenhoevenCS aan Sportplaza Mercator. Als architect en projectleider heeft Richèl zich volledig ingezet om het fantastische gebouw en de groene gevel van het gebouw voor elkaar te krijgen. Het was een zeer prettige en inspirerende samenwerking.

Danny Esselman

Architect en lid Managementteam
VenhoevenCS architecture+urbanism

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 227 0980

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.