Kennismaking met de architect

Blog 4 / 8: In de onderstaande blog laat ik je zien wat de eerste stap is die we nemen met klanten, en wat de kosten van deze stap zijn. En ik kan je alvast verklappen: die zijn verrassend laag.

Architect in actie: Het opstellen van het Fijn Wonen Plan

Deze blog laat je zien wat de kosten zijn van het Fijn Wonen Plan, zoals we onze dienst noemen. In elk project, van middelgroot tot groot, beginnen we hiermee. Het is de kennismaking met ons bureau.

Veel van onze opdrachtgevers bellen ons om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van hun huis. Soms gaat het over een huis dat nog aangekocht moet worden. Of over een kavel dat ergens te koop staat.

Op zo’n moment kunnen we al van dienst zijn door verder te praten in een introductiegesprek: Een kennismaking met elkaar.

Voorafgaand kun je met iemand uit mijn team in het telefoongesprek alvast sparren over hoe we werken. Als het pand nog op Funda staat bekijken we graag online wat foto’s van het bestaande pand, of tekeningen van de kavels die aangekocht zijn.

De kennismaking wordt verder voorbereid door jullie wat informatie toe te sturen en mogelijk een aantal korte vragen, zodat we in de kennismaking al goed van elkaar weten wat de vraag is.

Tijdens de kennismaking bespreken we de wensen, de eerste ideeën en welke mogelijkheden jouw ideeën in zich dragen. Daarbij leggen we uit hoe we je kunnen helpen om de plannen te realiseren.

Het doorspreken hiervan is kosteloos voor jou als toekomstige klant. Het verplicht je bovendien tot niets. Het helpt je om de juiste keuzes te maken voordat je met een architect in zee gaat.

Waarom het Fijn Wonen Plan zo relaxed is? Je zit nog nergens aan vast, maar je krijgt alvast een goed idee van onze manier van werken en van de mogelijkheden.

Als eindsultaat ontvang je ons ‘fijn wonen plan’. In dat plan komen jouw wensen centraal te staan in een stappenplan.

Met dit op maat gemaakte plan zijn alle stappen tot en met realisatie door ons helder uitgewerkt. Dit is inclusief onze advieskosten waar je rekening mee kan houden.

Als we aan de slag gaan met een opdracht, dan hakken we de komende periode in 3 stukken. Drie stappen die het proces overzichtelijk maken. In de volgende drie blogs lees je verder over deze stappen:

  • Het ontwerp.
  • De technische uitwerking en vergunning.
  • De realisatie.
testimonial-jan-zoomers-139x139

Richèl gaf ons een heldere kijk op het traject van ons project. Tijdens ons project had Richèl heel veel tijd voor ons. Hij heeft ons een duidelijke kijk gegeven op het traject van ons project; zo ziet het eruit. Dit gaf ons meteen een fijn gevoel want hierdoor wisten wij precies wat ons te wachten stond!

Jan Zoomers

Opdrachtgever Griftsttraat
Business Analist Ja-Zo
testimonial-danny-esselman-149x149

Richèl is een gedreven en zeer ambitieuze architect. We hebben samengewerkt bij VenhoevenCS aan Sportplaza Mercator. Als architect en projectleider heeft Richèl zich volledig ingezet om het fantastische gebouw en de groene gevel van het gebouw voor elkaar te krijgen. Het was een zeer prettige en inspirerende samenwerking.

Danny Esselman

Architect en lid Managementteam
VenhoevenCS architecture+urbanism

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 227 0980

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.