Ons aanbod

Voor wie we werken en met welke ‘drive’

Wij werken met een toegewijd team aan diverse opdrachten voor verschillende klanten. Onze ontwerpen maken we voor zowel zakelijk als particuliere opdrachtgevers. Klanten uit heel Nederland. Wij vragen in een eerste gesprek altijd waarom een klant bij ons terecht is gekomen. In bijna alle gevallen is dat omdat het gerealiseerde werk hen aanspreekt. Omdat we unieke en eigenzinnige projecten hebben. Bij ons voel je de invloed van de ontwerpfase met onze opdrachtgever. Dat is onze stijl. De mooie bouwfoto’s zijn het resultaat van ontwerpwerk dat we uitvoerig met iedere klant doornemen. Deze gesprekken beïnvloeden het ontwerp. Deze ontwerpaandacht is wat je herkent in ons werk.

Image

Wat je van ons kan verwachten:

We zijn kritisch en selectief in onze opdrachten. Jouw project kan bijdragen aan verbeteringen aan onze planeet. Immers: jouw bouwwensen zijn onderdeel een groot geheel. Als architect kunnen we jou helpen om de juiste keuze te maken tussen een reeks ‘planeetvriendelijke’ producten en duurzame oplossingen. Samen met een opdrachtgever gaan we een tijd lang creatief puzzelen. Dit doen we uiteraard met met al onze esthetische sjoege.

We vinden het gaaf om jou te adviseren in de beste oplossingen. Voel jij je aangespoken tot de voorbeelden op deze website? Tot projecten die een hoge waarde hebben voor zowel de bezitter, de bewoner c.q. gebruiker c.q.  de huurder? Gebouwen met een positieve impact op onze planeet?

Als jij ook met plannen rondloopt voor zo’n project, dan is de tijd rijp voor een belletje naar ons adres. Of een mailtje via de contactpagina, dat kan uiteraard ook. Even vrijblijvend met elkaar sparren was immers de eerste stap voor ieder project dat je ziet op deze site.

Wat kost een architect?

Omdat niet één opdracht hetzelfde is, maken we voor elke opdracht een passend plan van aanpak. De vraag: ‘Wat kost een architect?’ is daarom te algemeen. Deze vraag is alleen te beantwoorden als je ook het volgende kunt uitleggen: ‘Welk resultaat wil ik als klant hebben?’. En minstens zo belangrijk; ‘Wat moet het plan me opleveren?’ Negentig procent van onze klanten weet het antwoord nog niet precies. Of is onzeker over de antwoorden op deze vragen. Om er achter te komen tot welke resultaten jouw plan kan leiden is overleg met ons de eerste stap. Wij kunnen die antwoorden duidelijk krijgen en overleggen graag vrijblijvend met je over het stappenplan.

Image

Een overzicht van diensten:

Om je alvast een overzicht te geven van verschillende mogelijkheden hebben we hieronder de meest verkochte diensten opgesomd, waar mogelijk met prijsindactie. Door op de bulletpoint te drukken spring je naar de desbetreffende dienst. We hebben acht situaties beschreven die regelmatig als pakket worden aangeboden. En daarnaast kunnen we pakketten combineren tot een totaaldienst. Kortom: grasduin eens rond tussen de mogelijkheden, en voel je vrij om eens een gesprek aan te gaan met de mogelijkheden specifiek voor jouw plan.

Fijn wonen plan

kosteloos een helder uitgewerkte aanpak

Kom langs voor een vrijblijvend ‘ fijn wonen plan’. Wij bespreken je wensen en ideeën en welke mogelijkheden jouw ideeën in zich dragen. Daarbij leggen we uit hoe we je kunnen helpen om de plannen te realiseren. Het doorspreken hiervan is gratis en verplicht je tot niets. Het helpt je om de juiste keuzes te maken voordat je met een architect in zee gaat.

Deze sessie is erg geschikt als kennismaking met elkaar. Je zit nog nergens aan vast, maar je krijgt alvast een goed idee van onze manier van werken en de mogelijkheden. De sessie is kosteloos en na afloop ontvang je ons ‘fijn wonen plan’. Met dit op maat gemaakte plan zijn alle stappen tot en met realisatie door ons helder uitgewerkt. Dit is inclusief onze advieskosten waar je rekening mee kan houden.

Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Voorproef

Schets- en inspiratiesessie,  gepresenteerd in één A3 boekwerk

Een werksessie met twee ontwerpers in ons kantoor waarin we met jouw input een aantal schetsideeën vervaardigen. Ook selecteren we een aantal inspiratiebeelden die voor jou relevant zijn. Na afloop vervaardigen onze ontwerpers een A3 presentatieboek, die krijg je per post toegestuurd. De sessie duurt ongeveer twee uur.

Als bonus ontvang je na afloop het Fijn Wonen Plan: een overzicht van de mogelijke vervolgfase.  Dit is het plan als je kiest voor de uitwerking van jouw plannen in een ontwerp, een bouwvergunning, het kiezen van een aannemer en assistentie van ons bureau tijdens de bouwfase.

Je bent uiteraard niet verplicht om deze vervolgfase af te nemen. Sterker nog: je mag het materiaal uit de Voorproef vrij van rechten en zonder restricties van ons gebruiken. Zelfs als je er voor kiest om met een ander ontwerpbureau in zee te gaan. Want daar zijn wij heel simpel in: jij kiest!

Een brede scope aan mogelijkheden op papier.

Met deze voorproef  kun je met een geringe investering toch een grondige indruk krijgen over de diversiteit aan mogelijkheden. Je krijgt een breed palet aan ideeën die speciaal voor jouw situatie van toepassing is. De kosten voor de sessie bedragen €375,- inclusief BTW. Jouw voorbereidingen bestaan uit het meenemen van (heel veel) foto’s van de locatie waar je plannen mee hebt en het meenemen van (archief)tekeningen (mochten die er zijn).

Dit aanbod is bedoeld voor particuliere opdrachtgevers die nog niet eerder met een architect hebben gewerkt. Maar als je al wel ‘bouwervaring’ hebt dan ben je uiteraard ook welkom voor een Voorproef. We richten ons met voorproeven op zowel verbouwingen als nieuwbouw. Let wel op: twee uur is zo om, dus bedenk vooraf wat het meest belangrijk voor je is. Zo krijg je in twee uur de smaak van ons bureau te pakken.

Bel ons om een voorproef in te plannen.
Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Indicatieaanvraag met sfeerbeelden

concept plan ter overleg met gemeente

Deze dienst richt zich zowel op de zakelijke markt, als ook op de particuliere markt. Heb jij te maken met onzekerheid rondom de mogelijkheden van jouw bezit? Of sta je op het punt om bezit te verwerven? Dan is een indicatieaanvraag bij de gemeente een goede graadmeter voor de haalbaarheid.

Wij maken een quick scan & schetsontwerp waarin we de mogelijkheden voor jouw kavel of jouw gebouw onderzoeken. Dit leggen we vast in een 3D model. Daarnaast maken we sfeerbeelden die passen bij jouw project. Samen met schetsmatige plattegronden gevels en doorsneden kun je een concept aanvraag verzorgen richting een gemeente. Sommige gemeenten noemen dit ook wel een indicatieaanvraag of vooroverlegplan. Deze indiening wordt beoordeeld door de dienst stedenbouw en/of welstand.

We maken een presentatie in de vorm van een A3 boek waarin sfeerbeelden en tekeningen worden opgenomen, waar nodig aangevuld met een overzicht van vierkant meter bebouwd oppervlak / bruto vloer oppervlak: kengetallen die de gemeente nodig heeft.

Een indicatieaanvraag is geschikt als je met de overheid (vaak is dat de gemeente, soms ook de provincie) wil afstemmen welke plannen mogelijk zijn op een locatie. De kosten hangen af van de omvang van het ontwerp. Twee voorbeelden ter illustratie: voor een nieuwbouw particuliere woning in bebouwde kom is een indicatieplan mogelijk vanaf €3.700,- inclusief een presentatie bij de gemeente en BTW. Voor een bedrijfspand dat omgebouwd moet worden naar woningen kan deze indicatieaanvraag vanaf €5.500,- excl. BTW. Hier zit een quick-scan van onze planoloog, plus presentatie van aan de gemeente in (voor de functiewijziging).

Haalbaarheid-studie

Onderzoek naar planologische, technische en financiële haalbaarheid.

We verrichten een onderzoek naar de haalbaarheid van een bouwwerk of een bepaalde verbouwing. Dit is interessant voor de grotere projecten. Daarom verrichten we dit soort studies voornamelijk voor de particuliere investeerder of de vastgoedbelegger. Het onderzoek kan zich toespitsen op verschillende aspecten. Het betreft vaak technische haalbaarheid: ‘Is dit plan technisch maakbaar?’, financiële haalbaarheid: ‘Is het betaalbaar en wat zijn de te verwachten opbrengsten?’ en planologische haalbaarheid: ‘Mag dit gebouw op deze wijze staan op die plek?’.

Haalbaarheidsstudies worden vooral voor zakelijke opdrachtgevers verricht en enkele keer voor een groep particulieren (collectief opdrachtgeverschap / CPO). De kosten van een studie zijn afhankelijk van de omvang van het gebouw en uiteraard op welke onderdelen de studie duidelijkheid moet bieden. Hiervoor maken we een aanbieding op maat.

Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Bestemmingsplanwijziging

Nieuwe functie of bestemming op een kavel of in een pand

Ben je de eigenaar van een weiland naast je huis en zie je aanleiding om eens te onderzoeken of je hierop mag bouwen, bijvoorbeeld een tweede huis? Als je als opdrachtgever al hebt bedacht hoe je het ontwerp of de uitgangspunten wil hebben, dan kun je de dialoog aangaan met je gemeente. Soms kan dat leiden tot een aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Maar heel vaak kan dat niet, dus reken je niet te snel rijk.

Om hier achter te komen heb je beslist niet direct een uitgewerkt plan of definitief ontwerp nodig. Die ontwerpkosten hoef je dus nog niet te maken. Richèl Lubbers Architecten heeft in de afgelopen twaalf jaren diverse panden getransformeerd (bijvoorbeeld van school naar woningen) en meegedacht in verschillende grondgebieden die van functie en bestemming wijzigden (aanwijzen tot bouwgrond). Wil je weten wat we voor jouw kavel of pand kunnen betekenen? Dan is een eerste kennismaking met het bureau een goede eerste stap.

Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Van ontwerp tot omgevinsvergunning

Voorontwerp, kostenraming, definitief ontwerp, omgevingsvergunning.

Voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers maken we het schetsontwerp. Op basis daarvan berekenen de bouwkosten in een raming. Vervolgens zorgen we voor de definitieve ontwerptekening en we verzorgen de indiening van de omgevingsvergunning.

We letten daarbij op dat verschillende andere adviseurs aan tafel komen. Welke dat zijn verschilt per opgave. Denk aan de constructeur, kostendeskundige, planoloog, installatie-adviseur, etc.

De kosten van een ontwerpproces is altijd maatwerk. We bieden dit voor opdrachtgevers aan op basis van fixed price. Dit kunnen we vooraf goed inschatten op basis van de omvang van jouw plannen. Zo weet je bij aanvanng van ons ons werk wat de advieskosten tot en met omgevingsvergunning zijn, en heb je geen risico dat het werk dat we hebben aangeboden duurder uitvalt.

Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Begeleiding van de architect bij de projectuitvoering

Selecteren van een bouwer en advies rondom de uitvoering.

Om tot de uitvoering van een (ddor de gemeente) goedgekeurd ontwerp over te gaan zal het ontwerp aangevuld worden met calculatiestukken. De calculatiestukken bevatten naast het de ontwerptekeningen ook een technische omschrijving (of bestek) en aanvullende tekeningen zoals een kozijnstaat en details. Daarnaast ontvangen de bouwers algemene voorwaarden, de beoogde planning en de constructiegegevens.

Op al deze stukken samen kan een aannemer een goed onderbouwde prijs afgeven. Als architect kunnen we geschikte partijen aandragen en geven advies over de te maken keuze. Dit gaat over prijs, maar ook over klik en kwaliteit.

Na de selectie kan worden  overgegaan tot het vervaardigen van werktekeningen. Tijdens de bouw begeleiden we de bouw doormiddel van vergaderingen ter plaatse met  bouwverslagen en controleren wij de hoofdvorm.

De kosten van de begeleiding tijdens de projectuitvoering zijn gebaseerd op nacalculatie waarbij we vooraf de maximaal te besteden hoeveelheid uren afspreken met de opdrachtgever.  Zo waarborgen we dat ons werk niet hoger uitvalt dan afgesproken.

Custom made design

Ook jouw project kan op maat verzorgd worden

Bovenstaande diensten zijn een dwarsdoorsnede uit twaalf jaar bureauervaring met ruim 230 verschillende projecten, van klein naar groot. Elke opdracht en opdrachtgever is anders.

Onze ontwerpen zijn daarom nooit een kopie van een eerder project. In iedere opdracht zoeken we samen met  jou naar de beste oplossing en hierdoor ontstaan verassende projecten, precies op maat gesneden…. Wil je weten wat je voor jou kunnen betekenen? Bel of mail ons gerust voor een eerste gesprek.

Bel ons om een vrijblijvende afspraak in te plannen.