Verbouwing Haarlem

Een ruimte die je normaal niet vindt in dit type woning! Samen met de opdrachtgever onderzochten we de mogelijkheden van het uitbouwen van deze jaren 30 woning. Tijdens het ontwerpproces bleek dat de wensen goed aansloten bij een vergunningsvrij traject. Dit leverde ons 4 meter extra ruimte op. Een betere verbinding tussen binnen en buiten, een ruime woonkeuken én een aangenaam leefklimaat, en bovenal geen tocht meer!

De nieuwe stalen pui aan de tuinzijde is over de gehele breedte geplaatst dit geeft je bijna het idee dat je buiten bent wanneer je aan tafel zit.

’s Avonds in de zon met de krant aan de eettafel is dan ook een van de favoriete plekken in het huis geworden. De ranke openslaande deuren hebben een klassiek karakter, maar de kwaliteiten van een degelijk goed geïsoleerde pui. Comfortabel in de winter, evenals de nieuwe vloerverwarming in de betonnen vloer.

In dit ontwerp is de keuken het middelpunt van de ruimte. Gezellig met vrienden aan de bar hangen en een wijntje drinken terwijl een heerlijke maaltijd wordt gemaakt. Door de wand tussen de keuken en woonkamer te vervangen voor een glazen ensuitte is er een verbinding tussen de verschillende ruimtes ontstaan.

De tuin ligt op het zuiden, zonwering was daarom een must. Deze is boven de stalen pui weggewerkt. We kozen voor een bijzondere baksteen en maakten verschillende studies naar het juiste patroon. Ook werd het dak meegenomen in het ontwerp: voor extra strijklicht is een daklicht geplaatst. Er is gekozen voor een sedumdak die ervoor zorgt dat hemelwater beter wordt opgevangen.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Opdrachtgever: Particulier

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.