De perfecte verbouwing RTL 4 – Dirkshorn

De ouderlijke woning van Mark, een bestaande stolpboerderij in Noord Holland was compleet vervallen en toe aan volledige renovatie. Mark, geholpen met zoon Dean en dochter Lauren, benaderde het TV programma ‘de Perfecte verbouwing van RTL4’ waarin twee architecten strijden voor het beste ontwerp.

Nadat Richèl door Mark, Dean en Lauren door het huis rondgeleid is. Zijn de meest fantastische ideeën bedacht. Maar wel telkens met 1 basisvraag: ‘hoe kun je een geborgen interieur maken in een binnenruimte die spectaculair hoog is. Hoe kun je die hoogte afwisselen met intieme zit- en verblijfsplekken, zonder allerlei muren met deuren toe te voegen, want hokkerigheid wil je natuurlijk voorkomen’.

In ons ontwerp hebben we voorgesteld om de centrale haard ook als trap te gebruiken. Zo ontstaat een knipoog naar stolpboerderijen uit het verleden, waarbij de schoorsteen los in de boerderij stond. De moderne toevoeging is dat deze haard ook als hittewand functioneert. Zo wordt de haard een energetisch en duurzaam object, die ook nog de eyecatcher in het interieur is.

De keuken is geplaatst in het middelpunt van het interieur waar de hoogte optimaal te beleven is. De eethoek zit naast de patio met daarboven relaxfuncties zoals het biljard en een leesplek. De zithoek bevindt zich op beschutte plek naast de keuken en grenst aan de openhaard. Een van de mooiste ruimtes is de buitenpatio, die nog binnen de woning zit.

Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Jelle van Drie

In ons ontwerp hebben we voorgesteld om een centrale haard ook als trap te gebruiken. Zo ontstaat een knipoog naar stolpboerderijen uit het verleden, waarbij de schoorsteen los in de boerderij stond. De moderne toevoeging is dat deze haard ook als hittewand functioneert. Zo wordt de haard een energetisch en duurzaam object is die ook nog de eyecatcher in het interieur is.

De keuken werd geplaatst in het middelpunt van het interieur waar de hoogte optimaal is te beleven. De eethoek zit naast de patio met daarboven chillfuncties zoals het biljard en een leesplek. De zithoek zit op beschutte plek naast de keuken en grenst aan de openhaard. Een van de mooiste ruimtes is de buitenpatio, die nog binnen de woning zit.

Wil je ook zo’n inspirerende woning? 

Neem dan contact met ons op.

Wil je ook zo’n inspirerende woning? 

Neem dan contact met ons op.

Wil je ook zo’n inspirerende woning? 

Neem dan contact met ons op.

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: De perfecte verbouwing RTL 4 – Dirkshorn
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Jelle van Drie
Opdrachtgever: Particulier

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.