Nieuwbouw – ’t Gooi

Nieuwbouwhuis in een rijksbeschermd stadsgezicht
Berend en Petra wonen in een historische villawijk in ’t Gooi. Het is een straat met kronkelende lanen, hoge bomen en vrijstaande, vaak hoge huizen. De wijk heeft een rijksbeschermd stadsgezicht. En dat vraagt om een bijzondere aanpak. We moeten rekening houden met de cultuurhistorische identiteit van het gebied. Een uniek project, want nieuwbouw in een rijksbeschermd stadsgezicht komt niet vaak voor.

Berend en Petra bleken tot hun verrassing een bouwkavel in de tuin te hebben, dus ze gingen op zoek naar een architect. Eentje die de uiteenlopende wensen van Berend en Petra wist samen te brengen tot een uniek voorstel. Dat vonden ze bij ons. Samen met de opdrachtgever gingen wij vervolgens op zoek naar de juiste vormgeving. Nuttige inbreng bleek ook uit de dialoog met de monumentencommissie, hierdoor kreeg de gevel zijn bijzondere accenten en zijn helder gekleurde baksteen. Daarmee sluit het aan op historische thema’s en kleurstelling van de naastgelegen villa’s.
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Suzanne Pack, Stijn Vennemann, Jelle van Drie

Groen begroeide plint als eyecatcher

Gezien de afmetingen van de kavel was er ruimte voor een relatief smalle woning. We ontwierpen een plint van speciale bakstenen, die door hun open structuur heel geschikt zijn om planten tegenaan te laten groeien. Zo ontstaat er een groen begroeide plint van ongeveer 2,40 meter hoog, die mooi aansluit bij de bosrijke omgeving en de parkachtige setting in de wijk. Een echte eyecatcher dus, die het ontwerp op een unieke manier verbijzondert.

Een mix van moderne architectuur en historisch siermetselwerk

De woonkamer ligt op de eerste verdieping, dus van daaruit heb je altijd een mooi zicht op het groen in de omgeving. Deze ruimte komt door zijn ligging bovenop de plint goed tot zijn recht.
Het eindresultaat is een modern ogende woning, met een eigentijdse versie van historisch siermetselwerk. Die mix van oud en nieuw past perfect bij de omgeving, bij de bewoners én bij ons. En dat was de Welstandscommissie hartgrondig met ons eens.

testimonial-petra-van-dorp

Wat een prachtige manier om te zien waar jullie zo hard aan gewerkt hebben. En zo’n persoonlijk verhaal. Ik voel me een prinses ☺️.

Ik vind het gebruik van Braziliaans metselwerk en het ruitpatroon schitterend. En de schuine wand lijkt dé oplossing voor/tegen inkijk perikelen. 

Petra van Dorp

Opdrachtgever
Nieuwbouw Woning Nassaupark

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Nieuwbouw – ’t Gooi
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Suzanne Pack, Stijn Vennemann, Jelle van Drie
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2023-2024
Status: Omgevingsvergunning in voorbereiding

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.