Appartementen

In deze woonwijk komen nieuwe appartementen. In de omgeving van het perceel zijn veel portiekwoningen en eengezinswoningen te zien. In het ontwerp zijn we opzoek naar een relatie tussen het nieuwe te bouwen gebouw en de bestaande structuur van de wijk.
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Freddie Slot, Jasmijn Rothuizen

Om contact te maken met de huidige wijk hebben we gekozen voor een pand dat aan de onderzijde deels geopend is, op deze manier is er plek gecreëerd voor een binnentuin, die voor iedereen toegankelijk is.

De woningen op de begane grond zijn op de straat georiënteerd en de woningen op de 1e verdieping op de binnentuin. De brede toegangsgalerij op de 1e verdieping is ingericht als buitenruimte met zitjes en draagt zo bij aan contact tussen de buren. De gevels aan de straatzijdes hebben afwisselend woonkamers en slaapkamers – en daarmee zowel dag- als avond programma aan de straatzijde. In de gevels zijn Franse balkons gemaakt en op de eerste verdieping veranda’s.

De gevels verwijzen op elke hoek naar de kopgevels van de omliggende rijhuizen. Er is gekozen voor een vlak dak gecombineerd met een kap, hierdoor gaat het pand relatie aan met de omliggende gebouwen. Het dak is volledig voorzien van geïntegreerde zonnepanelen.

Details van dit project

Titel: Appartementen
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Freddie Slot, Jasmijn Rothuizen
Opdrachtgever: Ontwikkelaar

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.