Eén onder drie kap

Richèl Lubbers Architecten heeft in het oude centrum van Zeist een uitbreiding ontworpen voor dit charmante vrijstaande huis. De karakteristieke kapvorm van de bestaande woning is als referentie gebruikt voor de uitbouw. Twee moderne zadeldaken vormen samen met de historische mansardekap een verrassende compositie.
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten

De uitbreiding van de woning heeft het woonoppervlak verdubbeld. Ondanks de toename van het volume ervaar je de nieuwbouw vanaf de straat als en kleine toevoeging. De uitbouw is als het ware verstopt achter het bestaande pand.  Ook binnen ervaar je de expressieve dakvorm waardoor er een ruimtelijke en eigentijdse sfeer ontstaat. 

De monolieten uitbouw contrasteert qua materiaal en detaillering met de bestaande woning. Het reliëf van de oude bakstenen steekt mooi af tegen de antracieten vlakke gevelplaat van de uitbouw

In het interieur is dit contrast tussen oud en nieuw ook zichtbaar. Door een grote openslaande pui stap je de moderne woonkeuken binnen. Een strak gestukt plafond en gevlinderde betonvloer steken scherp af  tegen het originele houten balklaag en een eikenhouten visgraatparket. Klassiek en modern op een charmante manier bij elkaar gebracht.

gerard-van-dieren-150x150

Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase.

Richèl heeft ons geholpen een dakopbouw te realiseren die er als zelfstandig object eigenzinnig uit moest zien. We hadden te maken met de condities van een beschermd stadsgezicht en een kersvers bestemmingsplan. Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase. We waren blij met zijn creativiteit en vermogen om out of the box oplossingen te verzinnen qua ontwerp, ruimtegebruik en materiaalkeuze.

Gerard van Dieren

Management consulting
organizational development & change, governance & control @de Galan Groep

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Eén onder drie kap
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2015
Status: Opgeleverd
Fotograaf: Ossip van Duivenbode

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.