Verbouw seventies rijwoning

Hoe maak je een verbouwing voor een smalle jaren ’70 woning? In Bilthoven kregen we de opdracht op een moderne uitbouw te maken. De opdrachtgevers hadden de mogelijkheid om een stuk gemeentegrond te verwerven naast het huis. En typisch stuk niemandsland, zoals je die veel aantreft in jaren zeventig wijken. De opdracht was om de tuin op een verrassende manier te betrekken bij het interieur.
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Teamleden: Richèl Lubbers & Freddie Slot

We stelden twee ingrepen voor: het openwerken van de achtergevel en het verbreden van de keuken. De uitbouw kreeg in ons ontwerp en glazen hoek en tevens een glazen dak. Zo werd de verbinding met de tuin & met de boomtoppen optimaal.

Ook de keuken is ook door ons onder handen genomen, hier hebben wij de relatief smalle ruimte ongeveer een halve meter breder gemaakt: het keukenblok is als het ware naar buiten geduwd door de buitenmuur heen. Een kook-erker zou je kunnen zeggen.

Een stalen UNP profiel is als ornament rondom de pui toegepast, en fungeert als drager voor een glasplaat boven de buitendeur en tevens als uitstaptrede voor de iets dieper gelegen tuin.

aukje-150x150

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

Aukje van den Tempel

Opdrachtgever Seventies Rijwoning
Utrecht

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Verbouw seventies rijwoning
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Teamleden: Richèl Lubbers & Freddie Slot
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2017
Fotograaf: Floriaan Willemse

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.