Gregorius College

De onderwijsvisie van het St. Gregorius College is veranderd: HAVO en VWO was eerst verspreid over twee locaties maar moest worden ondergebracht in één bestaand gebouw, daarmee 200 extra leerlingen. Kortom: extra lokalen en werkruimte was een must.

Omdat het schoolgebouw in de binnenstad van Utrecht staat konden we niet kiezen voor extra ruimte in een nieuwe uitbouw. Kortom: alles moest ingepast worden binnen de bestaande muren en dak.
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten

In nauw overleg met de schoolleiding en de overkoepelende stichting hebben we een inbreidingsplan gemaakt waarbij we door slim te schuiven met wanden, oude gebouwdelen wel te slopen en verbeteringen in de gangen wisten we 7 extra klaslokalen en 150m2 kantoorruimte te maken. Het historische gebouw beschikte ook nog eens over lokalen met superhoge plafonds van meer dan 5 meter hoog, dus werkplekken konden we ook hier en daar als entresolverdieping uitvoeren.

Het hele proces van planvorming tot-en-met uitvoering heeft slechts 4 maanden geduurd.

Een intensieve samenwerking met de bouwteampartners heeft het mogelijk gemaakt om de verbouwing in de zomervakantieperiode uit te voeren, zodat de school op 1 september haar deuren weer kon open. In het ontwerp hebben we gewerkt met felle kleuren waardoor het geheel niet al te serieus wordt. Het blijft daarmee ook een speelse ruimte, ondanks de verdichting. Ook nieuwe zichtlijnen, doorkijkjes en een betere looproutes zorgen voor meer rust in het interieur. De kantine heeft gezellige hoekjes gekregen en de tl-lampen zijn vervangen door huiselijke lampenkappen en zitblokken voor groepjes leerlingen.

Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Gregorius College
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Opdrachtgever: Onderwijsinstelling
Fotograaf: StijnStijl

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.