Appartementen – Apeldoorn

Niet alle topplekken in binnensteden zijn per se voor de happy few. Onze opdrachtgever, een maatschappelijke ontwikkelaar voor zelfbouwers Steenvlinder, kijkt ook naar de doelgroep die door zelfbouw in combinatie met een huur-koop-overeenkomsten een heel tof appartement op een centrale binnenstad locatie kan verwerven. Dat is een doelgroep die anders vaak buiten de boot valt.

Zo wordt ook dit monumentale pand, het oude postkantoor van Apeldoorn, tot zelfbouwappartementen opgebouwd. Wij zijn als een van de architecten geselecteerd om schets en inspiratiesessies te verzorgen voor de potentiële kopers.
Het zijn appartementen van diverse prijsniveaus die verschillende doelgroepen aantrekken, hierdoor ontstaat een leuke mix qua mensen. Starters, alleenstaanden, maar ook ouderen die graag kleiner wonen in de binnenstad.
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten

De appartementen worden casco verkocht, waarbij alle gezamenlijke onderdelen door een centrale aannemer wordt verbouwd, maar de appartementen (alles achter de eigen voordeur), nog in eigen beheer moet worden gedaan. Dat betekent dus ook nog veel afbouw! De koper kan er vervolgens voor kiezen om een aannemer aan de slag te zetten of zelf te gaan bouwen. Samen met de medebewoners ontstaat een gezamenlijk plan waarbij iedereen zijn eigen ontwerp uitvoert.

Aan ons, als architect, de vraag om samen met de opdrachtgever binnen het casco een fijne woning te ontwerpen, zodat de bouwuitvoering van het appartement kan starten. Het zal straks prachtig zijn als je vanaf de bank of vanuit de keuken zicht hebt op de historische balkenstructuur en door de authentieke kozijnen een mooie kijk op de binnenstad hebt.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Appartementen – Apeldoorn
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Opdrachtgever: Steenvlinder INC

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.