Jeroen & Paulien

In de zoektocht naar een nieuwe woning voor Jeroen en Paulien vielen ze op deze plek in Bilthoven, toen nog in verouderde staat. De typische jaren 30 details: glas in lood, een mooie erker en bijzondere plantenbakken in het exterieur kenmerken de woning.
Projectarchitect: Richèl Lubbers

Jeroen & Paulien, beide met kinderen uit een vorige relatie, zochten een plek waar hun gezinnen samen konden verblijven, waarbij iedereen heerlijk met elkaar is, maar ook apart van elkaar, in een eigen slaapkamer. De keuken bij voorkeur georiënteerd op de tuin, gecombineerd met een woonkamer ensuite. Daarnaast op de begane grond een slaapkamer met badkamer, 2 werkplekken en een ruimte voor een volle wasmand, wasmachine, droger en droogrek.

En als je dan zo’n woning koopt, hoe dan verder? Deze woning was duidelijk toe aan eigenwijze upgrade. Ze schoven aan bij ons aan de ontwerptafel, met al hun wensen en eisen.
We behielden de mooie details van de woning met daarbij de bovenverdieping die intact bleef.

Al ontwerpend kozen we voor een vergunningsvrije uitbouw aan de rechterzijde van de woning, dit deel van het perceel voelde nutteloos. Wij ontwierpen een uitbouw aan de zijgevel van de woning en voerde een grondige verbouwing uit op de begane grond. De uitbreiding aan de zijgevel omvat een studie: badkamer en een verdiepte slaapkamer.

Deze uitbouw is bescheiden gehouden ten opzichte van de bestaande woning en blijft onder het overstek van de bestaande goot. De nieuwe verdiepte slaapkamer biedt een prachtig uitzicht op de tuin, en als extra luxe is er een bad in de slaapkamer geplaatst. In de uitbouw blijft de bestaande gevel zichtbaar in het interieur, wat zorgt voor een mooie verbinding tussen oud en nieuw. De achtergevel kreeg een grote nieuwe schuifpui, zodat je vanuit de keuken direct uitstapt naar de tuin.

Boven de ensuitte maakte we inbouwruimte voor de aircos, alleen de uitblaasroosters zijn daarvan in zicht. Voor de uitbouw in het bestaande woonhuis situeerden we de keuken, die centraal in het interieur is geplaatst. Op de oude plek van de keuken, plaatsten we de eethoek met uitkijk op de tuin. De kelder die bij de oude keuken hoorde, had een trapluik, exact deze ruimte bleef in tact. De parketteur werkte het netjes af met een modern luik.

Tijdens deze verbouwing hadden we ook speciale aandacht voor verduurzaming en comfort, zo is de begane grondvloer geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, triple glas, extra isolatie in dak en gevels.

Met deze verbouwing hebben we een comfortabele en functionele leefruimte gecreëerd die perfect past bij de wensen van dit samengestelde gezin.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Jeroen & Paulien
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Opdrachtgever: Particulier
Status: Opgeleverd

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.