Nieuwerbrug Cosy House

In Nieuwerbrug wordt medio 2020 een nieuwbouwhuis gerealiseerd. Vanwege de ligging in de polder wordt gekozen voor een geïsoleerde betonnen vloer met vloerverwarming die rust op palen van 16 meter diepte. De rest van het huis wordt gebouwd met in de fabriek vervaardigde panelen van massiefhout.
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten

Omdat in de welstandnota vereist is dat het huis aansluit bij de buren wordt de buitenzijde opgemetseld. Een mooie hedendaagse combinatie van fabriekswerk en ‘craftsmanship’.Het huis is ontworpen als karakteristiek ‘huisje zoals een kind dat tekent’: 1 laag met een kap en gaat zich opvallend onopvallend voegen in de Dorpsstraat. De moderne details (zoals een dak zonder een zichtbare goot) verraden dat het om een splinternieuwe woning gaat. De technische features zijn ook future-proof: warmtepomp, geintegreerde zonnepanelen, all-electric installatie. Het knusse huis aan de dorpsstraat is gereed voor de toekomst.

Aan vier zijden van het huis ligt openbaar terrein: de dorpsweg, een openbare vaarroute met een jaagpad, en een wandelroute. Daarom hebben we de ramen strategisch geplaatst zodat er maximaal uitzicht is maar met minimale inkijk. Alleen aan de waterzijde opent het huis zich volledig.

De trap is als een meubelstuk in de woonkamer geplaatst. Zo wordt er geen woonoppervlakte verspilt aan gangen en komt elke vierkante meter van de woning tegemoet aan het bruikbare oppervlak.

Zitkamer, eethoek en keuken is als samenhangende opstelling ontworpen. Ook de plaatsing van de raamkozijnen en een plek voor kunst is daar op afgestemd. Zo kun je in 1 van de kozijnen zitten, aan de eettafel.

De kap is de slaapverdieping. Samen met de badkamer en een goede bergkast beslaat dit de gehele eerste verdieping. De overmaatse dakkapel aan de noordzijde bevat de trap, zodat je niet je hoofd stoot als je boven komt.

Het huis wordt all electric opgeleverd: gasloos. Een dak vol zonnepanelen voorziet voor een groot deel in de opwekking van stroom. Op het kavel wordt rekening gehouden met parkeren aan de ene zijde en een tuin aan de andere zijde.

De prefab onderdelen van dit huis worden gemaakt bij een bedrijf dat hoogwaardige producten uit hout vervaardigd. De massieve- en meerlaags gelamineerde panelen worden veelal afgekort door BBS of  CLT. Het producerende bedrijf maakt ook constructieve en massief houten akoestische panelen en gelamineerde houtconstructies. Doordat de onderdelen al in de werkplaats zijn gemaakt, is de bouwtijd op de bouwplaats een stuk korter.

In het massieve bouwsysteem wordt rekening gehouden met duurzaam (denk aan Circulair en aan het Breeam certificaat), past in de trend van  CO2-neutraal- en flexibel bouwen. Vanwege de grondstof: massief hout, past kruislagen houtbouw in  Bio Based projecten.

Ineke

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik

Mediathecaresse st.-Gregorius college

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Nieuwerbrug Cosy House
Projectarchitect: Richèl Lubbers Architecten
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2020

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.