De teamspelers van Richèl Lubbers Architecten:

Richèl Lubbers
Oprichter & Architect richel@nullstudio-rla.nl

Als Achterhoeker hou ik van het platteland èn de stad. Ik ben vanaf 1999 werkzaam als architect. Met ervaring bij verschillende internationaal bekende architecten. In 2006 richtte ik mijn eigen bureau op. Met mijn team kan ik goed inspelen op verschillende opgaven zoals verbouwingen, nieuwbouwprojecten, verkavelingsstudies en bestemmingsplanwijzigingen. Daarnaast ben ik architectlid in de Welstand- & Monumentencommissie Hilversum, bestuurder bij stichting Tafelboom Utrecht en voorzitter van duikvereniging Kikvors, een duiksportvereniging voor Nederlands open water.

Floriaan Willemse
Ruimtelijk ontwerper
floriaan@nullstudio-rla.nl

Vanuit mijn ervaring als fotograaf zet ik de ingrediënten van fotografie zoals: verhalen vertellen, het daglicht, de zichtlijnen en compositie graag in tijdens het maken van een ontwerp. Ik vind het interessant hoe een ruimte jouw leven kan beïnvloeden. Ik zie een gebouw daarom als een maatpak die precies naar de behoeften van iemand is afgestemd.

Samen met de opdrachtgever werk ik met veel passie aan het ontwerpproces en proost ik graag op het eindresultaat!

Hans van de Weerd
Architect
hans@nullstudio-rla.nl

Ik hou van werken aan verrassende projecten met leuke opdrachtgevers, humor en een kop koffie!

Ik geniet van de kleine dingen: goede archieftekeningen, de eerste schetsen, een plan dat in 3D lekker samenkomt of over het dak klauteren tijdens een bouwoverleg. Ruimtelijke puzzels en mooie plattegronden die versterkt worden door een goede uitwerking vind ik het mooiste van ons vak.

Suzanne Pack
Interieurontwerper
suzanne@nullstudio-rla.nl

Ontwerpen, meedenken en vertalen is waar ik plezier aan beleef. In overleg met de opdrachtgever, fantaseren we samen over de ruimte en de mogelijkheden, maar tegelijkertijd kijk ik realistisch. Omdat iedere ontwerpvraag anders is, zijn mijn ontwerpen dat ook.

Juist dát maakt mijn werk zo
uitdagend en verrassend!

Harprit Bola
Bouwkundig ontwerper en
studio manager
harprit@nullstudio-rla.nl

Als bouwkundig ontwerper heb diverse innovaties in het bureau binnengebracht, 3D presentatie en een slimme en klantvriendelijke tekenmethode.

Het is gaaf om te zien dat dit klanten helpt om een goed beeld te krijgen van het ontwerp. Daarnaast ben ik bezig met de organisatie, planning en bureaustructuur.

Stijn Vennemann
Bouwkundig ontwerper
stijn@nullstudio-rla.nl

Vanuit mijn passie voor details vertaal ik wensen en
eisen. Ik werk graag samen met collega’s omdat een ontwerp op deze manier tot een beter resultaat komt. Als ik niet op kantoor te vinden ben, sta ik op het hockeyveld en in de winter het liefst op de ski’s.

Caspar Zijlstra
Interieurarchitect
caspar@nullstudio-rla.nl

Na mijn studie interieurarchitectuur op de kunstacademie en diverse werkplekken, deed ik veel werkervaring op.

Samen met de opdrachtgever gaan we op zoek naar de juiste boost voor jouw ruimte. Bij mij staan de opdrachtgevers altijd centraal.

Met de juiste input van mijn zijde, bescheiden, eerlijk en kritisch, halen we het maximale uit het interieurontwerp!

Mohamed Bayo
Zelfstandig architect

Ik werk in diverse projecten samen met het bureau van Richèl. Ik run daarnaast mijn eigen bureau 'Green-Cabinet'.

Ik hou van innovatieve vondsten als het gaat om duurzaamheid en zoek graag naar nieuwe materialen.

Naast het maken van een ontwerp, regel ik de technische uitwerking, de omgevingsvergunning en verbind ik opdrachtgevers aan kundige aannemers.

Jeroen van Hooff
Assistent ontwerper
jeroen@nullstudio-rla.nl

Ik ondersteun onze ontwerpers met veel enthousiasme door met hun te sparren en ideeën visueel te maken. Daarnaast werk ik graag en met gedrevenheid aan meubel- en interieurontwerpen. In het voortraject van klanten sta ik voor je klaar om je ideeën en plannen te bespreken en die om te zetten tot een persoonlijk plan.
Ik werk met veel plezier aan projecten met oog op duurzaamheid.

Ik kijk uit om je te ontmoeten!

Noud van Wijk
Renderspecialist
noud@nullstudio-rla.nl

Ik ben tekenaar en heb mijzelf de afgelopen jaren gespecialiseerd in het visualiseren van sfeerimpressies.

Niet iedereen begrijpt direct wat er gebeurd in een ruimte tijdens het zien van een plattegrond of een aanzicht.

Het is extra leuk om beelden zo realistisch mogelijk aan te leveren, om de opdrachtgever te verrassen.

Efrem Yohanes
Stagiair Bouwkunde
efrem@nullstudio-rla.nl

Ik studeer bouwkunde. Wat ik uitdagend vind in mijn studie en stage: elk project is anders, dit verveelt nooit! Ik lees over architectuur en bezoek regelmatig mooie gebouwen. Tijdens mijn stage vind ik het samenwerken met het team belangrijk. Ik sta open om te leren, wat in het team van Richèl Lubbers Architecten goed kan!

Wil je stage lopen bij Richèl Lubbers architecten? Lees meer hieronder >

Het was ooit een koeienstal en nu is het een woning!

Wij hebben voor Richèl gekozen, ten eerste omdat het klikte. En verder vanwege zijn betrokkenheid, het feit dat hij goed kon luisteren naar wat we wilden en daar hele creatieve oplossingen bij hebben bedacht....

We hadden nooit gedacht dat alles er zo goed in zou passen…

Richèl kwam met de briljante oplossing om de trap midden in de woning te plaatsen. Daardoor konden we een mooie buitenruimte op de eerste verdieping en tegelijkertijd een doorkijk naar de begane grond maken. Dit hadden we nooit zelf kunnen bedenken.

Cora Heesakkers
36 jaar, freelance stylist & opdrachtgever Spechtstraat Utrecht

Contact opnemen

je mag ons , we helpen je graag verder

Waar we aan werken:

De huidige opdrachten- portefeuille is heel divers. Voor de zakelijke markt werken we aan nieuwbouw woningen en twee appartementenblokken. We verrichten stedenbouwkundige studieopdrachten. En we hebben omgevingsvergunningen lopen voor bestemmingsplan wijzigingen ten behoeve van nieuwbouw.

Voor particulieren ontwerpen we vrijstaande woonhuizen, plannen we verbouwingen van monumenten en woonboten. En 'last but not least': we ontwerpen al tien jaar bijzondere verbouwingen van bestaande villa's en woningen en industriële panden.

Stage lopen bij Richèl Lubbers Architecten?

Vanaf september 2022 tot februari 2023 (minimaal 5 maanden).

Vanaf september 2022 zoeken wij een enthousiaste stagiaire. Als jij eerder dan deze periode een stageplaats zoekt, dan kun je helaas niet bij ons terecht.

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze en enthousiaste stagiaire die vanaf september 2022 deel gaat uitmaken van ons team.

In de afgelopen jaren hebben we meerdere stagiairs geholpen met hun ontwikkeling - en eerlijk is eerlijk: wíj leren daar ook weer wat van. De nieuwste 3D-print tools, visualisatie appjes en slimme rekentools voor bouwfysica...

Schrijf je motivatiebrief en stuur die op naar stage@nullstudio-rla.nl
T.a.v. Suzanne
Graag ontvangen wij naast een motivatiebrief ook jouw CV en portfolio.

Vergeet niet in de betreft regel te vermelden: stageplaats voor 5 maanden bij Richèl Lubbers Architecten - vanaf september 2022. Dan krijg je altijd een reactie van ons!


Richèl Lubbers Architecten in de media

Ik heb Richèl al bij twee anderen aanbevolen, twee keer met succes ook…

Op mijn werk bij de Marnix academie heb ik me echt heel erg sterk gemaakt om in ieder geval ook Richèl uit te nodigen, naast twee andere architectenbureaus. Doordat ik zelf in mijn eigen woonboot goede ervaring met Richèl had opgedaan wist ik gewoon wat dat extra oplevert aan kwaliteit. Erg leuk dat hij na zijn visiepresentatie de opdracht ook heeft gekregen.

Jans Koene
39 jaar, opdrachtgever woonboot, docent lerarenopleiding Marnix Academie

We hebben een nieuwe visie op het onderwijs!

Bij ons was de mediatheek een woud aan pilaren, en dat hebben ze op een hele mooie manier helemaal weg kunnen werken. Richèl was vanaf het begin op de hoogte van het budget, en hij heeft daar heel goed rekening mee gehouden.Nou, studenten zijn gewoon helemaal blij. We krijgen hele positieve reacties.

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik
57 jaar, mediathecaresse st.-Gregorius college

levend groene gevel en dak - Sportplaza mercator

Richèl gaf ons een heldere kijk op het traject van ons project.

Tijdens ons project had Richèl heel veel tijd voor ons. Hij heeft ons een duidelijke kijk gegeven op het traject van ons project; zo ziet het eruit. Dit gaf ons meteen een fijn gevoel want hierdoor wisten wij precies wat ons te wachten stond!

Jan Zoomers
Opdrachtgever Griftstraat, Business analyst Ja-Zo

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan
Opdrachtgever Geasbeeklaan, Finance director VIBE group

Richèl bewijst zijn vakmanschap door goed te luisteren naar je wensen

Zij denken mee en dragen creatieve oplossingen aan voor de ruimtelijke uitdagingen. En zij staan hun mannetje als zogenaamde  bewakers van het plan bij de realisatie van het project.

‘To go the extra mile’ is Richèl op het lijf geschreven.

Edwin Verburg
47 jaar, eigenaar Henri Bloem wijnhandel Utrecht

Contact opnemen

Inspiratie of een eerste advies nodig? Bel ons gewoon eens op met jouw vragen, we helpen je graag verder.

Richèl onderhield nauw contact met betrokken partijen

Na het eerste gesprek met Richèl waren wij direct enthousiast, tijdens het hele traject was de samenwerking erg prettig. Richèl begreep onze wensen goed: een praktische indeling, goed zicht op het water en de groene omgeving en het gebruik van natuurlijke materialen.

Tijdens de ontwerpfase bedacht Richèl vele creatieve ideeën en oplossingen voor het gevelmateriaal, de plaatsing van ramen en het betrekken van “buiten” bij “binnen”. Ook tijdens de bouw was Richèl erg betrokken, was erg scherp op wat er zich op de werf afspeelde en onderhield nauw contact met betrokken partijen.

Dagelijks genieten wij van onze nieuwe woonark: De zon schijnt nu heerlijk binnen door de ramen en het daklicht in de entree. Aan de ene kant heb ik uitzicht op het water en het monumentale bruggetje, aan de andere kant kijk ik uit op siergrassen voor het raam. Wat een fijn huis, we zijn blij met het eindresultaat!

Hieke Wijbinga
Adviseur at Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorg

Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase.

Richèl heeft ons geholpen een dakopbouw te realiseren die er als zelfstandig object eigenzinnig uit moest zien. We hadden te maken met de condities van een beschermd stadsgezicht en een kersvers bestemmingsplan. Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase. We waren blij met zijn creativiteit en vermogen om out of the box oplossingen te verzinnen qua ontwerp, ruimtegebruik en materiaalkeuze.

Gerard van Dieren
Management consulting, organizational development & change, governance & control @de Galan Groep

bekijk het project voor Gerard en Miranda

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

 

 

 

Aukje van den Tempel
Opdrachtgever Seventies Rijwoning, Utrecht

monumenten
Villa's
contact opnemen