De teamspelers van Richèl Lubbers Architecten:

Richèl Lubbers
Creatief directeur & Architect
richel@nullstudio-rla.nl

Als Achterhoeker ben ik graag bezig met platteland èn stad. Ik ben vanaf 1999 werkzaam als architect. De eerste jaren bij verschillende internationaal bekende architecten zoals: Robert Winkel, Ton Venhoeven en Burton Hamfelt.

In 2006 richtte ik in Rotterdam mijn eigen bureau op en vanaf 2016 werken we vanuit Utrecht. Met mijn huidige team kan ik goed inspelen op verschillende opgaven, zoals nieuwbouw van woningen, verkavelingsstudies & bestemmingsplanwijzigingen, transformaties van historische panden en de grotere verbouwingen.

Daarnaast ben ik architectlid in de Welstand- & Monumentencommissie Hilversum, bestuurder bij stichting Tafelboom Utrecht en stichting Rotsoordbrug en ben voorzitter van duikveniging Kikvors, een duiksportvereniging voor Nederlands open water.

Floriaan Willemse
Ontwerper en zelfstandig projectleider
floriaan@nullstudio-rla.nl

De ingrediënten van fotografie zoals verhalen vertellen, het licht, de zichtlijnen en compositie wilde ik graag op een andere manier inzetten. Ik vind het interessant hoe een ruimte jouw leven kan beïnvloeden. Ik zie een gebouw daarom als een maatpak die precies naar de behoeften van iemand is afgestemd.

Het ontwerpproces van het begin tot eind meemaken en zien hoe de opdrachtgevers hierin meegroeien vind ik erg mooi aan dit vak. Samen met een team naar het eindresultaat toewerken.

Hans van de Weerd
Architect
hans@nullstudio-rla.nl

Als architect hou ik van geconcentreerd en werken aan mooie projecten met leuke opdrachtgevers, een goede grap, veel koffie en een goed werkende computer!

Fijn om in onze groene oase van het kantoor lekker te knallen aan mooie ontwerpen. Ik maak ze ook graag haalbaar, zowel technisch als financieel.

De bouwfase is het mooist, dan zie je het resultaat van al die gesprekken en plannen terug! Dat geeft natuurlijk wel voldoening voor al die noeste arbeid en vele uren werk!

Suzanne Pack
Ruimtelijk ontwerper
suzanne@nullstudio-rla.nl

Als ontwerper ben ik direct met en voor de klant bezig om mee te fantaseren, maar tegelijkertijd ook realistisch te kijken naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden.

Het is erg afwissselend werk, omdat een project als het ware meegroeit per stap die je met de klant samen maakt.

Ik liep vier jaar geleden stage in het bureau en sindsdien werk ik bij Richèl

Harprit Bola
Medewerker innovatie en management
harprit@nullstudio-rla.nl

Ik verrichtte in 2017 voor mijn studie Built Environment aan de Hogeschool Utrecht onderzoek in opdracht van het bureau.

Nu dit onderzoek is afgerond ben ik parttime in dienst gekomen voor het bureau. Ik heb meerdere innovaties in het bureau binnengebracht, ondermeer 3D presentatie en een slimme en klantvriendelijke tekenmethode.

Het is gaaf om te zien dat dit klanten helpt om een goed beeld te krijgen van de ontwerp voorstellen.

Simona Vanco

Interieur ontwerper

bureau@nullstudio-rla.nl

Ik heb een studie interior design in Londen afgerond en werk op projectbasis bij Richèl. Daarnaast heb ik een professionele achtergrond in marketing.

In verschillende projecten verzorg ik zowel het ontwerp als het tekenwerk.

Heb je een echte interieuropgave, dan zou het zomaar kunnen dat ik met jouw project aan de slag kan gaan.

Nice to meet you.

Het was ooit een koeienstal en nu is het een woning!


Wij hebben voor Richèl gekozen, ten eerste omdat het klikte. En verder vanwege zijn betrokkenheid, het feit dat hij goed kon luisteren naar wat we wilden en daar hele creatieve oplossingen bij hebben bedacht….

We hadden nooit gedacht dat alles er zo goed in zou passen…

Richèl kwam met de briljante oplossing om de trap midden in de woning te plaatsen. Daardoor konden we een mooie buitenruimte op de eerste verdieping en tegelijkertijd een doorkijk naar de begane grond maken. Dit hadden we nooit zelf kunnen bedenken.

Cora Heesakkers
36 jaar, freelance stylist & opdrachtgever Spechtstraat Utrecht

Contact opnemen

je mag ons , we helpen je graag verder

Jij hier als stagiair?

Er is weer plek vanaf februari 2021

Vanaf september 2020 gaan weer  2 enthousiaite stagiairs aan de slag bij ons. Als jij ook voor die periode zoekt, dan moet je even bij een collegabureau verder zoeken. 

Wij vinden het erg leuk als jij als vanaf februari 2021 als ambitieuze stagiair deel gaat uitmaken van ons team. In de afgelopen jaren hebben we meerdere stagiairs geholpen met hun ontwikkeling - en eerlijk is eerlijk: wij leren daar ook weer wat van. De nieuwste 3D-print tools, visualisatie appjes en slimme rekentools voor bouwfysica...

Schrijf je motivatiebrief en stuur die op per mail.

Meld je daarom nu alvast aan voor een plek in voorjaar 2021: kopieer in de betreft-regel exact de vermelding: stageplaats bij Richèl Lubbers Architecten - voorjaar 2021. Dan krijg je uiteraard altijd een reactie van ons.

Solliciteren voor een stageplaats doe je hier: bureau@nullstudio-rla.nl

Waar we aan werken:

De huidige opdrachtenportefeuille is heel divers. Voor de zakelijke markt werken we aan nieuwbouw woningen en twee appartementenblokken. We verrichten stedenbouwkundige studieopdrachten. En we hebben omgevingsvergunningen lopen voor bestemmingsplan wijzigingen ten behoeve van nieuwbouw.

Voor particulieren ontwerpen we vrijstaande woonhuizen, plannen we verbouwingen van monumenten en woonboten. En 'last but not least': we ontwerpen al tien jaar bijzondere verbouwingen van bestaande villa's en woningen en industriële panden.


Richèl Lubbers Architecten in de media

Ik heb Richèl al bij twee anderen aanbevolen, twee keer met succes ook…

Op mijn werk bij de Marnix academie heb ik me echt heel erg sterk gemaakt om in ieder geval ook Richèl uit te nodigen, naast twee andere architectenbureaus. Doordat ik zelf in mijn eigen woonboot goede ervaring met Richèl had opgedaan wist ik gewoon wat dat extra oplevert aan kwaliteit. Erg leuk dat hij na zijn visiepresentatie de opdracht ook heeft gekregen.

Jans Koene
39 jaar, opdrachtgever woonboot, docent lerarenopleiding Marnix Academie

We hebben een nieuwe visie op het onderwijs!

Bij ons was de mediatheek een woud aan pilaren, en dat hebben ze op een hele mooie manier helemaal weg kunnen werken. Richèl was vanaf het begin op de hoogte van het budget, en hij heeft daar heel goed rekening mee gehouden.Nou, studenten zijn gewoon helemaal blij. We krijgen hele positieve reacties.

Het ongelooflijk creatieve denken dat jullie aan de dag legden, dat vond ik echt heel knap

Laatst kwam iemand tijdens de open dag binnen en riep: ‘wauw, wat ziet het er hier mooi uit….’ Toen dacht ik: Dat is precies de WAUW-factor waar jullie het over hadden. En die hebben we toch maar mooi gerealiseerd met zijn allen

Ineke van Bunnik
57 jaar, mediathecaresse st.-Gregorius college

levend groene gevel en dak - Sportplaza mercator

Richèl gaf ons een heldere kijk op het traject van ons project.

Tijdens ons project had Richèl heel veel tijd voor ons. Hij heeft ons een duidelijke kijk gegeven op het traject van ons project; zo ziet het eruit. Dit gaf ons meteen een fijn gevoel want hierdoor wisten wij precies wat ons te wachten stond!

Jan Zoomers
Opdrachtgever Griftstraat, Business analyst Ja-Zo

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan
Opdrachtgever Geasbeeklaan, Finance director VIBE group


Richèl bewijst zijn vakmanschap door goed te luisteren naar je wensen

Zij denken mee en dragen creatieve oplossingen aan voor de ruimtelijke uitdagingen. En zij staan hun mannetje als zogenaamde  bewakers van het plan bij de realisatie van het project.

‘To go the extra mile’ is Richèl op het lijf geschreven.

Edwin Verburg
47 jaar, eigenaar Henri Bloem wijnhandel Utrecht

Contact opnemen

Inspiratie of een eerste advies nodig? Bel ons gewoon eens op met jouw vragen, we helpen je graag verder.

Richèl onderhield nauw contact met betrokken partijen

Na het eerste gesprek met Richèl waren wij direct enthousiast, tijdens het hele traject was de samenwerking erg prettig. Richèl begreep onze wensen goed: een praktische indeling, goed zicht op het water en de groene omgeving en het gebruik van natuurlijke materialen.

Tijdens de ontwerpfase bedacht Richèl vele creatieve ideeën en oplossingen voor het gevelmateriaal, de plaatsing van ramen en het betrekken van “buiten” bij “binnen”. Ook tijdens de bouw was Richèl erg betrokken, was erg scherp op wat er zich op de werf afspeelde en onderhield nauw contact met betrokken partijen.

Dagelijks genieten wij van onze nieuwe woonark: De zon schijnt nu heerlijk binnen door de ramen en het daklicht in de entree. Aan de ene kant heb ik uitzicht op het water en het monumentale bruggetje, aan de andere kant kijk ik uit op siergrassen voor het raam. Wat een fijn huis, we zijn blij met het eindresultaat!

Hieke Wijbinga
Adviseur at Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorg

Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase.

Richèl heeft ons geholpen een dakopbouw te realiseren die er als zelfstandig object eigenzinnig uit moest zien. We hadden te maken met de condities van een beschermd stadsgezicht en een kersvers bestemmingsplan. Richèl heeft vasthoudend en deskundig het traject met de gemeente begeleid, ook in de bouwfase. We waren blij met zijn creativiteit en vermogen om out of the box oplossingen te verzinnen qua ontwerp, ruimtegebruik en materiaalkeuze.

Gerard van Dieren
Management consulting, organizational development & change, governance & control @de Galan Groep

bekijk het project voor Gerard en Miranda

Hij had de geweldige tip waar wij nooit aan hadden gedacht.

Wij kwamen met het idee een aanbouw te plaatsen. Richèl stelde voor om nog eens naar de gehele verdieping te kijken. In 1 van de voorstellen werd ook de keuken anders ontworpen en ontstond er nog meer ruimte. Dat was een fantastisch plan. Door dit voorstel van Richèl is nog meer ruimte ontstaan dan we in eerste instantie hadden voorgesteld. Kortom; wij zijn heel blij met hoe het geworden is!

 

 

 

Aukje van den Tempel
Opdrachtgever Seventies Rijwoning, Utrecht