Appartementen – Almere

In Almere ontwierp Richèl in samenwerking met architect Burton Hamfelt de plannen voor 50 Appartementen, een grote Albert Heijn en een Lidl, vier kleinere winkels en twee parkeergarages met 650 plaatsen.

Ontwerp in dienstverband van S333.

Om dit uiteenlopende programma architectonisch samen te binden is een concept gebruikt van ‘stripes’ die de grote schaal afleesbaar maakt en de functies samenbindt. De ‘stripes’ lopen over de gevel omhoog en continueren in het dak. Door gelijksoortige materialen en kleurstelling wordt gezorgd voor samenhang binnen de diversiteit

Over het gehele gebouw zijn voorzieningen geïntegreerd die het groene karakter van het stadsdeel onderstrepen. Bovendien is het een knipoog naar het Nederlandse polderlandschap. Verschillende geveldelen zullen in de loop van de tijd overwoekerd raken door klimplanten. Daarnaast zijn op de dakranden grote plantenbakken geplaatst met lei-bomen en grasachtigen. Een watergeefsysteem zorgt voor water tijdens de droge periodes.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.