Eemnes – Arjan en Janneke

In het Noord Hollandse Eemnes hebben we een historisch loods bij een voormalige korenmolen omgebouwd tot een sfeervolle gezinswoning. Van opslag van meel naar opslag van bewoners 😉

Dit pakhuis heeft een rijke geschiedenis waarin gemalen graan werd opgeslagen op de verdiepingsvloeren. Hijsluik, katrol en pakhuisdeuren zijn nog de zichtbare restanten van dit stukje verleden. Het geheel stond haveloos te wachten op een nieuwe eigenaar.
Projectarchitect: Richel Lubbers
Teamleden: Floriaan Willemse

Samen met onze opdrachtgever hebben we een plan ontwikkeld dat het karakter van het maalderij pakhuis in ere houdt. Het authentieke hijsopbouwtje aan de voorzijde is als typisch kenmerk zorgvuldig gerestaureerd. De gevel is ontdaan van zijn stukwerk waardoor bouwsporen uit het verleden aan het licht zijn gekomen. Het plan was om de gevel van nieuw stucwerk te voorzien, maar de aanblik van dit metselwerk was prachtig. Zien we daar in het voegwerk een toegevoegde bouwlaag? Het zijn vragen die we niet beantwoord hebben gekregen, want de molenaar is al decennia geleden uit Eemnes vertrokken.

Ook andere historische elementen hebben we zichtbaar gehouden zodat deze het verhaal van het pakhuis vertellen. Dat is natuurlijk een prachtig cadeau waarmee je als ontwerper aan de slag kunt. Dus de basis was er. Aan ons de taak om toevoegingen te maken. Duurzaamheid stond centraal in dit project. De woning is volledig verduurzaamd met zonnepanelen, vloerverwarming, voorzetwanden en nieuwe kozijnen. Zo is de woning niet alleen energiezuinig, maar ook klaar voor de toekomst, en kunnen komende generaties hier met plezier wonen.

Het interieur is ruim en modern opgezet, met functionele werkruimten en een grote, open leefkeuken op de begane grond. Deze leefkeuken vormt het hart van het huis, waar gezin en vrienden samenkomen om te genieten van maaltijden en gezelligheid. Met dit project hebben we deze historische plek nieuw leven ingeblazen. Dat vinden wij de mooie balans tussen erfgoed en modern wonen.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Details van dit project

Titel: Eemnes – Arjan en Janneke
Projectarchitect: Richel Lubbers
Teamleden: Floriaan Willemse
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2023 – 2024
Onze inbreng: Ontwerp en realisatie en bouwbegeleiding

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.