Dubbelhoge uitbouw

Een riante uitbouw over twee verdiepingen: Onze opdrachtgevers hadden een flinke verbouwing voor ogen toen zij bij ons kwamen. De vraag was of wij een goed plan voor een fijne woning wilden maken. We plaatsten niet alleen een riante uitbouw over twee verdiepingen, maar de gehele woning werd onder handen genomen.
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Martijn Meenink, Floriaan Willemse, Jasmijn Rothuizen, Harprit Bola

We ontwierpen een riante dubbelhoge uitbouw, die de beide woonverdiepingen met elkaar verbindt met één grote ruimte. Die ruimte kreeg de functie van woonkamer en keuken.

We plaatsten de keuken in het ontwerp net naast de hoge vide, zodat je de laagte van het souterrain (de onderste woonlaag) niet als storend zou ervaren. Die was namelijk maar 2,1 meter hoog.

Vocht is je vijand – maar wij versloegen hem

Tijdens de bouw bleek er een vochtprobleem in het souterrain te zijn. De vloer was van straatsteentjes gemaakt, zodat het grondwater vanuit de singel rondom het Utrechtse centrum vrij spel had. 

Daarom besloten we om het hele souterrain te voorzien van een betonnen vloer. Ook de onderste zestig centimeter hoogte van de wanden werd in beton uitgevoerd. Zo ontstond er een soort betonnen badkuip XXL. Maar dan eentje waar het water aan de buitenkant bleef. Die betonnen ‘badkuip’ loopt door tot buiten en vormt daar een terras van vijf meter diep. Uiteraard zorgden we daar voor een goede waterafvoer.

Op zoek naar een architect?

Wij werken aan duurzame oplossingen met milieuvriendelijke materialen. We houden de laatste ontwikkelingen actief bij, zodat we jou daar goed over kunnen adviseren. Denk eens door in hout: het fijnste bouwmateriaal komt uit een boom. Je voelt je beter met natuurlijke materialen om je heen.

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het plan tot realisatie’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

Praktische oplossing werd een esthetisch statement

Het resultaat na deze flinke verbouwing was een ruime, moderne en luxe gezinswoning, waar dit gezin met drie kinderen volop de ruimte heeft.

De woning is verlost van de vochtproblemen. En de praktische oplossing van beton werd een esthetisch statement door de vlakke vloer van binnen naar buiten door te laten lopen. Een geslaagd project, waarbij onze creativiteit niet stopte na de eerste ontwerp. En dát maakt ons werk zo leuk.

Details van dit project

Titel: Dubbelhoge uitbouw
Projectarchitect: Richèl Lubbers
Teamleden: Martijn Meenink, Floriaan Willemse, Jasmijn Rothuizen, Harprit Bola
Opdrachtgever: Particulier
Bouwjaar: 2018
Status: Gerealiseerd

Projecten zoals deze

Wil je meer weten over ons werk?

Neem gerust contact op om te ervaren of we jou ergens mee kunnen helpen.
Misschien heb je slechts een korte vraag en hoef je niet zo nodig gelijk een afspraak te maken…. Ook dat is prima,
we staan je graag even te woord en helpen je graag een stapje verder op weg.
Omdat we weten: een project gaat stap voor stap.