Jouw architect voor
een fijne woonplek

coen-en-aukje-150x150

Echt prachtige toevoegingen

Mannen, we zijn zoooo blij hiermee! Echt prachtige toevoegingen. Helemaal fan van de asymmetrische variant – ook wij. Die houten zonwering werkt ook prachtig, dat het hout van het bijgebouw er in terugkomt. Nice! En dan die onderrand in hout horizontaal van het bijgebouw vinden we een briljant vondst.

Coen Bakker en Aukje van den Berg

Begeleiding tijdens het hele proces

Vooral de zoekende klant kunnen wij goed van dienst zijn. Door af en toe als vraagbaak of als (telefonische) gesprekspartner te fungeren. Of om even sparren over jouw vrijstaande woning. We kunnen helpen met het bekijken van de kavelspecificaties, het bestemmingsplan (wat mag er qua uitstraling, functie, bijgebouwen, hoe groot mag het huis zijn, etcetera).

Ook zien we soms dat kavels zijn voorzien van een kavelpaspoort met regels die zowel beperkend kunnen zijn, of juist extra mogelijkheden in zich blijken te dragen.

Wij kunnen helpen om dit goed met jou door te nemen en op tafel te krijgen wat de vervolgstappen kunnen zijn voor jou.

Tijdens het (ver)bouwen van jouw vrijstaande woning kunnen wij vele petten opzetten:

  1. Plan van aanpak
  2. Voorontwerp & kostenraming
  3. Indicatie aanvraag richting de gemeente (welstand en dienst stedenbouw)
  4. Definitieve uitwerking & technische tekeningen
  5. Omgevingsvergunning met alle bijbehorend rapportages
  6. Regelen & aanleveren van de contractstukken voor een aannemer
  7. De selectie van een aannemer door het aanvragen van offerte(s)
  8. Het vervaardigen van de bouwuitvoeringstekeningen
  9. Bieden van regelmatig advies tijdens de uitvoering & bouwvergaderingen

Hoe zit het met de kosten?

Als je een plek voor je vrijstaande woning hebt gevonden (of je sloopt een deel van een bestaand perceel), dan kunnen wij via een schetsontwerp in beeld brengen hoe het bouwbudget zich verhoudt tot de totale investering die je als nieuwe eigenaar kan en wil doen. Doordat we samenwerken met een vaste kostendeskundige hebben we soms al binnen een paar dagen een goed financieel beeld die gebaseerd is op de realiteit van andere projecten binnen ons bureau. Met onze kennis aan tafel weet je je dus verzekerd van een een realistisch plan van aanpak.

Het bouwen van een vrijstaand huis is financieel gezien een flinke lijst met kosten die je kan verwachten. Wij kunnen je aan de hand van onze eerdere projecten laten zien dat de kosten die je kan relateren aan de bouw in elk project min of meer in verhouding identiek zijn.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat je geen verrassingen krijgt tijdens de bouw van je vrijstaande woning of villa. Wees er bijvoorbeeld alert op dat aannemers vooral praten over bouwkosten. Dit is slechts een onderdeel van de totale stichtingskosten. Stichtingkosten zijn alle kosten bij elkaar, dus ook de kosten van aanschaf kavel, financieringskrediet en overbruggingskrediet, bankgarantie, kosten voor de verschillende adviseurs, enzovoort. Wij kunnen je een lijstje verschaffen waarin een overzicht staat van de stichtingskosten.

Op deze manier voegt Richel Lubbers Architecten ook naast het ontwerp waarde toe aan het bouwproces. Wij zorgen ervoor dat alles voor elkaar is zodat jij zoveel mogelijk kan genieten!

Projecten zeggen meer dan woorden. Kijk dus naar wat wij écht kunnen doen.

In drie eenvoudige stappen naar realisatie:
de eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken

Stap 1:

Bel ons op 030 207 3173

Stap 2:

We maken voor jou ‘het fijn wonen plan’. Daarvoor plannen we een vrijblijvend gesprek met jou in.

 

Stap 3:

Als het plan aansluit bij jouw wensen, dan zetten we het plan om in een project.

 

Op welke ervaring kan je bouwen?

Voor het opleveren van jouw vrijstaande woning kan je goed terecht bij Richèl Lubbers Architecten. Richèl studeerde in 1995 af als bouwkundig ingenieur en in 1999 als architect. Zijn eerste grote oplevering was een 3000m2 tellend gebouw (25kV gebouw) in 2001 in Rotterdam. Daarna volgenden de Hollandia Hallen in Cappelle aan de IJssel, en het eerste groene gebouw in Nederland: Sportplaza Mercator in Amsterdam (2006)

Sinds 2006 is Richèl zelfstandig architect, eerst vanuit Rotterdam en nu in Utrecht. Hij is lid van de Commissie Welstand en Monumenten in Hilversum, en voorzitter van de stichting Tafelboom. En ook nog voorzitter van de Duikvereniging in IJsselstein.

Het team binnen het bureau is een combinatie van jong en oud, creatief en technisch. Zo garanderen we de verschillende invalshoeken die we van belang vinden voor een goede combinatie van de ervaring en jeugdigheid.

Richèl is oprichter van het vastgoedadvies netwerk PowerAdvice en is aangesloten bij het bouwnetwerk BBAN Amersfoort. Vanwege dit netwerk kunnen we jou van dienst zijn met de juiste aanvullende disciplines en adviseurs.

Tenslotte is Richel lid van het netwerk van Happy Planet Professionals. Dit is een groep voor zelfstandigen die een natuur- en maatschappij inclusieve dienst ontwikkelen of aanbieden.

rik-jan-150x150

Wij hebben alle kleine stapjes meegemaakt van ons project, dat gaf ons veel inzicht

Wij hebben het traject als een hele fijne samenwerking ervaren. Richèl heeft heel fijn met ons gecommuniceerd gedurende ons project. Ook wist hij goed onze ideeën te vertalen naar de werkelijkheid maar daarin ook geadviseerd over wat er allemaal anders kan. Nieuwe inzichten, keuzes die je zelf niet zou maken zonder een architect.. Wat wij vooral ook fijn vonden was dat hij ons heeft meegenomen in zijn proces, dus alle kleine stapjes hebben wij kunnen volgen wat later in het traject heeft geleid tot dit eindresultaat!

Rik-Jan

Opdrachtgever Geasbeeklaan
Finance director VIBE group

De specialist in vrijstaande woningen

Soms zien wij opdrachtgevers al inspiratie opdoen bij verschillende ‘prefab-bouwers’. Dat is prettig voor inzicht in de kosten die je kunt verwachten.

Mijn advies is om ook de stap te maken naar een architect. Juist een architect zal allereerst vertrekken vanuit je wensen, en daarbij rekening houden met je budget.

Uiteraard is de uitkomst dan een andere dan je kunt verwachten bij een standaardwoning van een modulebouwer. Het resultaat is immers precies op jouw wensen toegesneden. Zo is de uitstraling aan de buitenzijde is vanuit jouw eigen visie te vormen.

Door ons stappenplan hou je grip op je eigen budget. En je hebt duidelijkheid over de planning, omdat we altijd bij verschillende werven polsen wat hun mogelijkheden voor jou zijn.

Neem een duik in ons portfolio via onderstaande knoppen. Of bel ons gewoon via de knop onderaan de pagina. Wij staan altijd klaar voor een vrijblijvend gesprekje!

Benieuwd naar wat we nog meer kunnen?

Ontvang 5 tips!

Ontvang direct 5 essentiële tips voor de beste voorbereiding van jouw project.