Groengevel V&D

Type opdracht: Groengevel
Status: Planvorming
Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven
Ontwerp: 2009

Programma

Op de kruising tussen de Demer-Rechtestraat en de Vrijstraat is het markante gebouw van de Vroom en Dreesmann gesitueerd. Het gebouw uit de wederopbouwperiode is sterk aanwezig in het straatbeeld door een lichte kromming in deze belangrijke winkelstraat. De V&D bevindt zich in de buitenbocht van deze kromming, waardoor de glazen hoek van de V&D prominent aanwezig is. Hierdoor valt de enigszins verwaarloosde uitstraling van de bovenste etages extra op. Een gedeelte van het magazijn en de pashokjes bevinden zich in deze hoek van het gebouw, waardoor de oorspronkelijk transparante vliesgevel volledig is afgeplakt.

Op het dak van het gebouw wordt een extensief groendak aangelegd. De gevel krijgt een groene bekleding waarmee de V&D weer de eyecatcher van het winkelcentrum wordt. Het logo van de V&D wordt door middel van LED-velichting tussen de planten afgebeeld en speelt daarmee een rol in de marketing van de winkelketen. Een etalage voor de duurzame ambities van de V&D en de stad Eindhoven.


De duurzame ambities van de V&D worden met dit groene ontwerp zichtbaar in de stad.

 

Het logo wordt met LED-verlichting tussen het groen aangebracht

Nieuwe situatie; een groendak en op de kruising van de Demer-Rechtestraat en de Vrijstraat is er een groene gevel ontwerpen.


Projectarcitect
Tjerk van de Wetering / Richèl Lubbers

Team
Frank Timmers, Dominique Vermeulen

Opdrachtgever:
Gemeente Eindhoven